Catarroja aprova el pressupost de 2018 amb un augment de més d’un milió d’euros gracies a la guerra oberta contra el frau

988

El Ple de l’Ajuntament de Catarroja va aprovar ahir amb 9 vots a favor, 5 en contra i 7 abstencions els pressupostos presentats per l’equip de Govern (Compromís-PSPV) per al pròxim exercici. Es tracta dels pressupostos que han generat més diàleg en la història del Consistori, ja que els partits polítics han presentat més de 30 esmenes, 14 de les quals s’han incorporat al document, segons ha informat l'equip de Govern.

L’equip de Govern va presentar els comptes a la resta de partits el passat 6 d’octubre. Tan sols uns dies després es va celebrar la primera comissió informativa per a explicar-los i el 17 de desembre es van presentar les primeres esmenes.

Un pressupost a l’alça

L’any passat els comptes arribaren als 19.276.839 euros, mentre que els de 2018 tenen un import de 20.286.014 euros, en concret, un increment de més d’un milió d’euros que respon, d'una banda, als ingressos del Fons de Cooperació Municipal i, d'altra, al Pla contra el frau municipal que ha desenvolupat el Consistori.

Les partides que més augmenten són les de caràcter econòmic, destinades a potenciar el Comerç, Turisme i les Pymes amb una pujada del 95 %, l’Urbanisme i l’Enllumentat Públic, amb increments de més del 30 i el 40 %, respectivament, o els Serveis i la Promoció Social que també pugen més d’un 30 %. Altres capítols, com el Foment de l’Ocupació, el Medi Ambient o la Seguretat i Mobilitat Urbana també registren augments.

En este sentit, també s’ha consolidat l’aposta que l’any passat va fer l’equip de Govern per a reforçar les inversions destinades a Emergència Social o Educació.

Estos increments han sigut posibles gràcies a uns majors ingresos provinents del Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat i la Diputació de València i també al Pla contra el frau que el Consistori va posar en marxa l’any passat.

L’Ajuntament també té previst iniciar projectes d’importància per a la població (alguns d’ells aprovats en els comptes anteriors), com les obres de reparació i remodelació de l’avinguda de la Diputació, el carril bici fins al Port de Catarroja, la reparació i obertura del camp de futbol Mundial 82, la creació d’una emissora local de ràdio, o la nova oferta cultural al TAC de Catarroja, entre altres iniciatives.

Reducció del deute

D’altra banda, l’Ajuntament ha reduït el seu deute i ha amortitzat préstecs. En concret, el deute a finals de 2017 és del 42,33 %, una quantitat que ja s’havia reduït respecte a l’exercici anterior, mentre que la prevista per a finals de 2018 és del 37,96 %, amb 4,95 dies de termini mitjà de pagament.

Per al regidor d’Hisenda, Juan Carlos Martínez, hi ha hagut “una voluntat clara” de l’equip de Govern de “fer partíceps als diversos grups polítics i als regidors no adscrits dels nous pressupostos”, una circumstància que “fins i tot ha reconegut l’oposició”.

“Es tracta d’uns pressupostos que consoliden les polítiques progressistes posades en marxa l’any passat” i que van a suposar “una important injecció per a desenvolupar iniciatives i projectes destinats a millorar substancialment el nostre poble”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.