Castelló se suma a la Setmana de la Mobilitat amb un nou curs online i el Dia Sense Cotxes

25
Castelló se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2020 amb l'organització de la Setmana de la Mobilitat, que comença demà i es prolongarà fins al 22 de setembre, que és el Dia Europeu Sense Cotxes. Enguany, amb el lema Per una mobilitat sense emissions, les accions es desenvoluparan en l'àmbit educatiu i en suports online principalment, ja que les condicions sanitàries actuals derivades del coronavirus han obligat a variar la programació habitual que es prepara per a aquesta setmana que ja està consolidada a la ciutat i que promou iniciatives i mesures de transport sostenible enfront de l'ús del cotxe.
"És important reivindicar l'espai públic per a la ciutadania i una mobilitat sostenible per a avançar cap a una ciutat que reduïsca les emissions i contribuïsca a frenar el canvi climàtic, apostant per mètodes de transport alternatius", ha destacat l'alcaldessa, Amparo Marco. "Per això, com altres anys, des de Castelló ens sumem a la Setmana Europea de la Mobilitat amb l'organització d'accions didàctiques i de conscienciació ciutadana", ha explicat l'edil de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes.
Així, s'ha creat un curs online sobre mobilitat sostenible dirigit a l'alumnat de Primària que pretén sensibilitzar sobre tres qüestions fonamentals: la mobilitat sostenible i la seua repercussió sobre el canvi climàtic; les normes de seguretat viària i especialment les mesures de seguretat enfront de la covid-19; i la importància dels camins escolars.
El curs constarà de tres blocs que inclourà cadascun un vídeo didàctic de 20 minuts aproximadament explicant la temàtica concreta a tractar; un exercici tipus test perquè el professorat puga verificar el correcte enteniment dels continguts del vídeo per part de l'alumnat; i un exercici pràctic perquè cada alumne/a puga posar en pràctica l'aprés. Es realitzarà un concurs entre tot l'alumnat dels centres educatius atorgant un premi als tres finalistes.
A més, enguany es manté la celebració del Dia Sense Cotxes, el 22 de setembre, durant el qual diversos carrers del centre estan tallades al trànsit. Serà una nova jornada de reivindicació de l'espai públic per al vianant, en el qual quedarà restringida la circulació de cotxes en la plaça de la Pau, carrer Gasset, avinguda Rei En Jaume, carrers Saragossa i Arrufat Alonso, plaça Clavé i carrers Sant Lluís i Conde Pestagua.
La Comissió Europea ha fixat dos ambiciosos objectius per a la mobilitat urbana, que són l'eliminació progressiva d'automòbils de combustible convencional a les ciutats per a 2050; i avançar cap a la logística urbana de zero emissions en els principals centres urbans per a 2030. El lema anual de la Setmana de la Mobilitat 2020, Per una mobilitat sense emissions, pretén sensibilitzar a la població sobre la necessitat d'incloure pràctiques de mobilitat sostenible per a poder fer front al canvi climàtic i reduir les emissions derivades de l'ús del transport privat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.