Inicio En Valencià Castelló reforça en Fitur la seua aposta per l’esport com a element dinamitzador del turisme

Castelló reforça en Fitur la seua aposta per l’esport com a element dinamitzador del turisme

0
Castelló reforça en Fitur la seua aposta per l’esport com a element dinamitzador del turisme

L’Ajuntament de Castelló ha presentat aquest divendres en Fitur la seua aposta pels esdeveniments esportius com a mecanismes dinamitzadors i potenciadors d’un turisme sostenible i familiar. La regidora de Turisme, Pilar Escuder, i el regidor d’Esports, Omar Braina, han destacat la importància d’esdeveniments com la Marató i el torneig Primer Toc per a atraure a Castelló a milers de persones cada any.

«Des de l’Ajuntament de Castelló apostem i estem convençuts de la potencialitat que té l’esport per a la dinamització del turisme, i més en un enclavament amb tanta riquesa paisatgística i tants paratges per a gaudir de l’esport com és Castelló», ha destacat Braina.

Castelló ha presentat en Fitur dos dels esdeveniments més emblemàtics i multitudinaris que se celebren a la ciutat en matèria esportiva. El primer d’ells, la Marató BP Castelló, se celebrarà el pròxim 16 de febrer i s’espera superar la xifra dels 3.000 atletes del passat any. Braina ha apuntat que aquesta cita està ja «marcada en el calendari» perquè «aquesta competició ha aconseguit, en la qual serà la seua desena edició, un reconeixement nacional i internacional».

El regidor d’Esports ha destacat que la marató de Castelló s’ha guanyat un buit entre els millors del món gràcies a que ha obtingut la prestigiosa etiqueta bronze de World Athletics, que situa a la prova en l’elit de l’atletisme a nivell mundial. Un creixement que, a més, s’ha realitzat sense abandonar els seus orígens com una cita esportiva de nivell per a corredors populars. «Això la converteix en una prova important per als atletes professionals, però també oberta i participativa a la ciutadania», ha recalcat.

D’altra banda, també s’ha presentat en Fitur el 14é Torneig Primer Toc, tot un esdeveniment esportiu i familiar que ja ha omplit els principals hotels de Castelló a tres mesos de la seua celebració. Aquest torneig, que se celebrarà del 9 al 12 d’abril, reuneix uns 160 equips de futbol base de categories que van des de la prebenjamín a infantils i procedents de tota la geografia espanyola. En total, s’espera que entre famílies acompanyants, jugadors, entrenadors, etc. arriben a Castelló unes 7.000 persones.

Braina ha apuntat que esdeveniments com aquest, que mouen a tantes famílies de diversos punts d’Espanya, impulsen a Castelló com a destinació turística futura dels participants en el torneig.

Finalment, Fitur ha acollit també la presentació del Festival de Ioga que s’organitza a l’estiu al Grau de Castelló i que s’ha consolidat com una cita ineludible per al turisme esportiu i de benestar.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.