Castelló realitza 372 intervencions des de l'activació del Servei d'Emergència Social davant el COVID-19

24

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, ha realitzat 372 intervencions des de l'activació del Servei d'Emergència Social per coronavirus i arran de la declaració de l'estat d'alarma. Aquest servei extraordinari es va posar en marxa per a ajudar a totes aquelles persones majors que viuen soles i a aquelles persones o famílies en situació de vulnerabilitat que poden veure agreujada la seua situació davant l'emergència social i sanitària per COVID-19. Des de l'activació del servei, la Regidoria de Benestar Social ha aprovat prestacions i serveis a domicili per quasi 130.000 euros.

"Des de l'Ajuntament de Castelló ens vam posar a treballar des del primer moment per a identificar les noves necessitats, ampliar les nostres ajudes i arribar a les llars de les persones que més el necessiten, així va nàixer aquest Servei d'Emergència Social davant el COVID-19, amb l'objectiu de posar a la disposició de la ciutadania les mesures necessàries per a garantir l'assistència en situació d'emergència social", ha indicat el regidor de Benestar Social, José Luis López. Entre elles, l'ampliació del Servei d'Assistència Domiciliària (SAD) destinat a proporcionar els serveis bàsics d'higiene, neteja i altres necessitats de persones majors o en situació de dependència. També el servei 'Menjar a casa', que distribueix menjar a domicili a persones majors o en situació de dependència.

José Luis López ha explicat que en aquesta primera setmana des que es va posar en marxa el servei s'ha atés a més de 60 persones majors o en situació de dependència en els seus domicilis a través dels programes de 'Menjar a casa' i el SAD.

Per serveis, s'han realitzat 186 intervencions que s'han traduït en prestacions aprovades d'urgència davant la crisi per coronavirus per a atendre necessitats bàsiques en els domicilis. S'han realitzat altres 112 intervencions d'ajudes a l'alimentació, 36 per a ajudes a subministraments bàsics com el pagament del subministrament elèctric i altres 38 intervencions per a ajudes al lloguer, cura, oci infantil i altres necessitats. En total, aquestes actuacions sumen 128.861,26 euros destinats a través d'aquest servei d'emergència social davant el Covid-19.

Cal recordar que s'ha establit una atenció telefònica a les famílies i persones en situació de vulnerabilitat que, en aquests moments, necessiten suport ben telefonant al 010 o al 964355100, o enviant un mail a [email protected]castello.es, perquè el personal municipal puga actuar davant els possibles casos d'emergència social. L'Ajuntament de Castelló també va realitzar una crida a la ciutadania perquè comunique possibles casos de persones majors soles o vulnerables que puguen necessitar ajuda domiciliària.

Menús per a menors

Aquestes mesures se sumen a altres dutes a terme per la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància com la iniciada aquest dilluns amb el repartiment de 417 menús en els domicilis particulars de menors en situació de vulnerabilitat. Una iniciativa dirigida a garantir, en aquesta situació de confinament davant l'emergència sanitària per coronavirus, l'alimentació de menors les famílies de les quals es troben en situació de precarietat material severa o situació de vulnerabilitat.

També s'ha habilitat el Servei Municipal de Transport Adaptat per a aquells casos que siga necessari un desplaçament, seguint les mesures aprovades en el Reial decret de l'estat d'alarma, per a aquelles persones majors, en situació de dependència o amb mobilitat reduïda que necessiten desplaçar-se dins del terme municipal de Castelló.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.