Castelló autoritzarà terrasses de manera temporal i excepcional per la covid-19 en carrers per als vianants

26

L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Mobilitat Sostenible i Ús de l'Espai Públic, ha iniciat la tramitació perquè es realitze un estudi singularitzat de les sol·licituds d'ocupació de via pública per a instal·lar taules i cadires en carrers per als vianants o similars que suposen el tall de les mateixes en determinats horaris, amb l'objectiu de poder autoritzar terrasses de manera temporal i per raons d'excepcionalitat davant la situació de crisi sanitària generada per la covid-19.

Una autorització que seria extraordinària, "en atenció a les reclamacions efectuades pel sector de l'hostaleria i amb la finalitat de contribuir a mitigar els efectes negatius d'aquesta crisi, fomentant, al seu torn, l'activitat econòmica i empresarial", ha explicat l'edil de Mobilitat Sostenible i Ús de l'Espai Públic, Jorge Ribes. "De manera extraordinària i temporal, es concedirien permisos d'ocupació de via pública per a instal·lar taules i cadires en determinats viaris, durant unes hores determinades corresponents als torns de menjars i sopars, per a ajudar al sector", ha detallat Ribes. Tot, sempre previ estudi per part dels tècnics municipals, respectant en tot moment la legislació aplicable i afectant el menys possible a veïns i veïnes d'aquestes zones i a la ciutadania en general.

Aquesta mesura se suma a altres impulsades des de l'Ajuntament de Castelló per a ajudar al sector de l'hostaleria i col·laborar en la seua recuperació. En aquest sentit, cal destacar les autoritzacions per a ampliar quasi 400 terrasses des d'el mes d'abril passat fins ara i la línia d'ajudes d'1 milió d'euros dirigida al sector de l'hostaleria, el comerç i l'oci nocturn. També s'ha suspés la taxa d'ocupació de via pública per a taules i cadires i no es cobrarà la taxa de fems als locals d'oci nocturn de Castelló corresponent al període comprés entre la declaració del primer estat d'alarma (14 de març) i final del 2020.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.