Burjassot enceta una nova programació de les Rutes per l’Horta

87 lecturas

L’Oficina de Sostenibilitat Local de l’Ajuntament de Burjassot, que dirigeix la regidora de Medi Ambient Lluna Àrias, ha fet públic el calendari de les Rutes per l’Horta del 2018. Totes les rutes són gratuïtes i obertes al públic, i estan conduïdes per professionals de l’entitat Horta Viva. A més, el col·legis i associacions que ho desitgen podran reservar rutes per a grups fora de la programació oficial.

La ruta d’observació ornitològica, guiada per la Societat Valenciana d’Ornitologia, inaugura aquesta edició el 10 de març. La mateixa sessió es repetirà els dissabtes 28 d’abril, 20 d’octubre i 1 de desembre, de manera que les persones que hi participen podran veure en diferents èpoques de l’any les espècies d’aus i altra fauna que pobla l’horta, que posseeix una gran biodiversitat ornitològica desconeguda per molts de nosaltres.

Diumenge 13 de maig, la ruta Horta i vi comptarà amb un tast de dos vins valencians elaborats amb les varietats que tradicionalment s’han conreat a l’horta de València. Aquesta ruta es repetirà el diumenge 11 de novembre.

Després de l’acollida que va tindre l’any passat, la ruta Xufa i orxata torna a la programació els dies 10 de juny i 7 d’octubre. La passejada oferirà l’oportunitat de conéixer el cultiu de l’exclusiva xufa valenciana i de tastar el seu sabor.

Amb dues cites úniques, la ruta de Patrimoni hidràulic i L’horta a través d’Estellés. El 25 de març es parlarà del sistema tradicional de reg i veure els seus elements patrimonials en la ruta de Patrimoni hidràulic.

Com a homenatge al poeta de Burjassot, el 23 de setembre es podrà gaudir de L’Horta a través d’Estellés, una passejada i lectura de poemes, que finalitza amb un tast de pimentó roig torrat amb oli d’oliva, tal com descriu el poema d’Horacianes.

Segons ha explicat la regidora Lluna Àrias, “l’objectiu d’aquestes passejades és apropar la ciutadania a l’horta perquè puguen valorar un dels majors béns naturals que tenim totes les valencianes i valencians. Amb rutes com la de Xufa i orxata donem a conéixer un cultiu exclusiu en la nostra comarca i amb Denominació d’Origen València, i amb L’horta a través d’Estellés volem reconéixer una figura tan important com la de Vicent Andrés Estellés mentre passegem pels camins de l’horta tan estimada i citada a les obres del nostre poeta”.

Les inscripcions ja estan obertes per a les sis primeres sessions. Per a participar en qualsevol de les sessions, cal apuntar-se abans a l’Oficina de Sostenibilitat Local, al telèfon 963649515, o al correu [email protected].

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí