Burjassot insta a la Conselleria d’Habitatge a construir pantalles acústiques per evitar el soroll a la CV-35

448

emili altur amb josep vicent boira conselleria habitatge soroll CV35 burjassotEl regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Mobilitat de l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, s’ha reunit aquest divendres amb el Secretari Autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori, Jose-Vicent Boira, per a abordar la problemàtica del soroll als carrers pròxims a la CV-35 al seu pas pel municipi.

L’edil ha explicat que des de la construcció del traçat actual de la CV-35 al seu pas pel terme municipal de Burjassot, han sigut nombroses les queixes veïnals pel nivell de soroll que diàriament suporten els residents al barri Espartero i Sant Joan, concretament, els carrers Escalante, Tierno Galván, Pintor Goya, Cardenal Cisneros i l’avinguda de la Mare de Déu de la Cabeza. A més, segons Altur, “l’actual traçat divideix el terme municipal en dos, la qual cosa fa que el barri Espartero, estiga totalment desconnectat de la vida pública i social de la resta del municipi, amb els problemes que això comporta per al veïnat resident en aquest barri”.

A la trobada, de la qual les dues parts han destacat la bona sintonia i predisposició, també s’ha parlat de la problemàtica situació en la qual quedarà Burjassot si finalment es du endavant la construcció del complex Puerto Mediterráneo, amb uns accessos al municipi desmesuradament congestionats. “La CV-35”, ha explicat Altur, “suporta ja un nivell de trànsit molt elevat i una construcció d’aquest tipus a la zona on està projectada, entre d’altres coses, complicaria les arribades i tornades dels veïns i veïnes de Burjassot”.

Finalment, Boira a convidat a l’Ajuntament a participar en la pròxima reunió informativa referent a l’Anell Verd Metropolità de València, un nou itinerari circular d’uns 52 quilòmetres de llargària, que recorre l´Horta de València i el front litoral, “el projecte més ambiciós en matèria de rutes per a vianants i ciclistes d’aquesta direcció general”, en les seues paraules.

Una antiga reivindicació

El regidor ha recordat que Compromís per Burjassot ha reclamat solucions a aquest problema des de 2003, quan ha estat fóra i quan ha estat dins del govern municipal. Així, ha presentat diferents mocions al ple municipal instant a la Conselleria la instal·lació de pantalles acústiques en el tram de la pista que va des del creuament amb les vies del metro de Línia 1, fins arribar a l’alçada del cementeri municipal, poc més d’un quilòmetre de distància, a les dues bandes de la carretera.

També s’ha traslladat aquesta problemàtica al grup de Compromís a les Corts, els quals han fet diferents preguntes en sessió plenària abordant aquest tema. La resposta per part de la Conselleria ha sigut nul•la, mentre a altres trams de la mateixa CV-35, s’han instal•lat pantalles acústiques al seu pas per nuclis urbans.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.