Burjassot es declara ‘Ciutat 30’

573

Burjassot 30-1Gràcies a la política mediambiental duta a terme per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Burjassot en els últims mesos, ha sigut possible la transformació definitiva del municipi de Burjassot en Ciutat 30.

Aquesta nova norma s’impulsa per fer de Burjassot un poble “menys contaminat, més segur i respectuós amb el nostre medi ambient. Respon també a les demandes de la ciutadania en el procés participatiu de l’Agenda 21, plasmades en el Pla d'Acció Local, i a una de les principals prioritats de l’Oficina de Sostenibilitat Local en relació amb la mobilitat sostenible i la disminució del CO2”, expliquen des de la Regidoria que dirigeix Lluna Arias.

Segons explica Arias, “a partir d’ara la velocitat màxima al nostre municipi és de 30 km/h, amb la idea de fer possible la convivència dels vehicles de motor amb les bicicletes a la mateixa calçada”.

Es tracta d’una iniciativa que pretén oferir “grans beneficis a la ciutadania” com ara menys mortalitat en accidents de trànsit, menys presència de trànsit rodat, més presència de vianants i ciclistes fomentant la mobilitat sostenible, més protecció per a xiquets, ancians i persones amb discapacitat que són els mes vulnerables als accidents, menys contaminació acústica, menys contaminació ambiental i menys dependencia de combustibles fòssils.

Tot i considera que és un “gran avanç”, la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat està convençuda que encara queda molt per fer: “si volem aconseguir definitivament un Burjassot per a vianants i ciclistes s’han de prendre més mesures que estimulen l’ús de la bicicleta”. En aquest sentit, des de la Regidoria estan posant-se en marxa diferents accions, com ara augmentar les bancades de Burjabike o oferir promocions especials que motiven els diferents col·lectius a utilitzar el sistema públic de préstec de bicicletes.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.