Burjassot calfa motors per a la celebració del 8 de Març i del desè aniversari d’Espai Dona

0
215

Ahir, dijous 21, es va celebrar la primera reunió del Fòrum de participació per a la Igualtat de Gènere de Burjassot d’aquest 2016. Representants de diferents associacions de dones de Burjassot i tècniques d’Espai Dona, juntament amb la regidora d’Igualtat, Lluna Àrias, han abordat les accions que caldria desenvolupar el 2016.

En primer lloc, s’ha animat a les assistents a participar i difondre la xarrada-taller que Espai Dona desenvoluparà el pròxim dijous 28, sobre prevenció de la violència masclista entre adolescents i joves. Serà a la Casa de la Cultura a les 19 hores. Es tracta d’una activitat dirigida sobre tot a pares i mares, en la qual es pretén oferir informació i les ferramentes educatives per a acompanyar els i les joves en el seu procés formatiu i personal, amb la promoció de les relacions de parella autònomes, lliures i responsables. A més, s’ha fet menció a la pròxima convocatòria del V Concurs de Narrativa breu amb perspectiva de gènere Isabel de Villena. Les bases es presentaran en breu.

Finalment, s’ha abordat la celebració del pròxim 8 de Març. Aquesta efemèride serà, enguany, especial, ja que coincideix amb el desè aniversari de la creació d’Espai Dona, el Servei Municipal d’Atenció Integral a la Dona de Burjassot. Es tracta d’un important aniversari i, per això, s’ha planejat una gran celebració oberta a tota la ciutadania el pròxim 6 de març, diumenge, a la plaça de l’Ajuntament. Des d’Espai Dona s’ha convidat a les representants de les associacions a participar d’aquesta jornada, que es concep com un dia en família ple de propostes lúdiques i reivindicatives.

La reunió ha servit també per a rebre de nou a la regidora Lluna Àrias, que assistia al seu primer Fòrum, després de tornar a posar-se al capdavant d’Espai Dona. Àrias ha agraït la participació de totes les associacions i ha recordat la importància d’espais de debat com aquest que “ens ajuden a avaluar les necessitats del municipi en matèria d’igualtat i poder preveure quines són les activitats i accions més adients”. Sobre el 8 de Març, la regidora ha assegurat que “serà un dia gran a Burjassot, que s’ha d’enorgullir de ser un poble pioner a l’hora de dur a terme accions i polítiques que orienten, ajuden i creen habilitats formatives per a totes les dones, i que contribueixen a pal·liar les discriminacions existents per condició de gènere”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here