Burjassot calfa motors per a la celebració del 8 de Març i del desè aniversari d'Espai Dona

1027

Ahir, dijous 21, es va celebrar la primera reunió del Fòrum de participació per a la Igualtat de Gènere de Burjassot d'aquest 2016. Representants de diferents associacions de dones de Burjassot i tècniques d'Espai Dona, juntament amb la regidora d'Igualtat, Lluna Àrias, han abordat les accions que caldria desenvolupar el 2016.

En primer lloc, s’ha animat a les assistents a participar i difondre la xarrada-taller que Espai Dona desenvoluparà el pròxim dijous 28, sobre prevenció de la violència masclista entre adolescents i joves. Serà a la Casa de la Cultura a les 19 hores. Es tracta d’una activitat dirigida sobre tot a pares i mares, en la qual es pretén oferir informació i les ferramentes educatives per a acompanyar els i les joves en el seu procés formatiu i personal, amb la promoció de les relacions de parella autònomes, lliures i responsables. A més, s’ha fet menció a la pròxima convocatòria del V Concurs de Narrativa breu amb perspectiva de gènere Isabel de Villena. Les bases es presentaran en breu.

Finalment, s’ha abordat la celebració del pròxim 8 de Març. Aquesta efemèride serà, enguany, especial, ja que coincideix amb el desè aniversari de la creació d’Espai Dona, el Servei Municipal d’Atenció Integral a la Dona de Burjassot. Es tracta d’un important aniversari i, per això, s’ha planejat una gran celebració oberta a tota la ciutadania el pròxim 6 de març, diumenge, a la plaça de l’Ajuntament. Des d’Espai Dona s’ha convidat a les representants de les associacions a participar d’aquesta jornada, que es concep com un dia en família ple de propostes lúdiques i reivindicatives.

La reunió ha servit també per a rebre de nou a la regidora Lluna Àrias, que assistia al seu primer Fòrum, després de tornar a posar-se al capdavant d’Espai Dona. Àrias ha agraït la participació de totes les associacions i ha recordat la importància d’espais de debat com aquest que “ens ajuden a avaluar les necessitats del municipi en matèria d’igualtat i poder preveure quines són les activitats i accions més adients”. Sobre el 8 de Març, la regidora ha assegurat que “serà un dia gran a Burjassot, que s’ha d’enorgullir de ser un poble pioner a l’hora de dur a terme accions i polítiques que orienten, ajuden i creen habilitats formatives per a totes les dones, i que contribueixen a pal·liar les discriminacions existents per condició de gènere”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.