Bloc i PSPV acorden uns pressupostos amb increments en la despesa social

0
62
Bankia

El Bloc de Burjassot i el PSPV han celebrat la segona reunió de per tal de perfilar els Pressupostos de 2010. A pesar de la crisi, la partida destinada a serveis socials es va a incrementar. En aquest sentit, la partida per a persones en risc d’exclusió social pujarà de 150.000 a 200.000.
La negociació s’emmarca en el pacte d’estabilitat que van subscriure a principi de legislatura pel qual l’equip de Govern ha de pactar alguns temes amb el Bloc com ara els comptes del pròxim any. Per això, els pressupostos inclouran algunes de les reivindicacions del Bloc com la posada en marxa d’una escoleta municipal i l’adquisició d’un espai per a una altra.

Segons el portaveu del Bloc, Jordi Sebastià, “enguany les dues parts érem conscients que es tractava d’un pressupostos complicats degut a la crisi però s’ha fet un esforç per tal que les partides destinades a serveis socials no sols no baixaren sinó que fins i tot s’incrementaren”.

Entre les inversions compromeses en el pacte d’estabilitat, també apareix la remodelació del mercat municipal que té una partida al pressupost de 2010. Altres demandes dels valencianistes com ara la posada en marxa de l’oficina de promoció del valencià, la redacció del nou PGOU i la inversió en energies renovables també apareixen.

Per a Sebastià, “som conscients que les partides podrien ser majors però cal aplicar la responsabilitat i saber fins on podem arribar. Valorem molt positivament que aquestes iniciatives apareguen previstes i que hi haja un compromís per part de l’equip de govern de dur-les endavant”.

Pendents del reglament de participació ciutadana

Un dels elements pendents en l’acord d’estabilitat és l’elaboració de pressupostos participatius. En aquest sentit, des del BLOC, tal com diu Sebastià, “lamentem no haver pogut arribar a temps per tenir ja pressupostos participatius a Burjassot però valorem molt positivament que el reglament de participació ciutadana estiga ja a punt d’aprovar-se perquè això implicarà una nova cultura política a Burjassot, de la qual el Bloc ha estat sempre un defensor”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here