Benestar Social amplia el servei d'assessorament gratuït a persones en risc de perdre la vivenda

928

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Paiporta ha ampliat el servei d'assessorament gratuït a persones en risc de perdre la vivenda. A partir d'ara, els Serveis Socials municipals atendran amb major capacitat els casos d'amenaça de desnonament, i tindran informació més exacta sobre els preus de lloguer per tal d'ajustar la quantia de les ajudes a la realitat. Així mateix, millorarà la gestió del parc d'habitatges públics i dissenyarà un pla per a gestionar-los de forma més eficient.

Per a la regidora de Benestar Social, Maribel Albalat, “la nostra prioritat sempre és el Benestar de les persones. La llei de la funció social de la Vivenda reconeix el dret dels i les valencianes a un habitatge assequible, digne i adequat, i des d’aquesta regidoria tenim la responsabilitat de posar en marxa tots els recursos posibles per a garantir eixe dret”.

L'àrea de Benestar Social rebia suport fins ara de la Mancomunitat de l'Horta Sud i mitjançant un conveni signat amb l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València, però el volum de treball ha superat la càrrega prevista, tot i que en el temps que han estat en funcionament han mostrat un alt nivell d'eficiència. Amb la contractació d'un servei propi d'assessoria jurídica, es multiplica la capacitat de tramitació de casos i s'amplia el ventall de possibilitats a l'hora de millorar els serveis municipals.

A més, en virtud de la contractació d'aquest servei s'atendran múltiples casos cada setmana de persones en risc de pèrdua de l'habitatge, i no sols els de màxima urgència, com succeïa fins ara. També es posarà en pràctica un programa de gestió d'habitatges de propietat municipal, que haurà d'efectuar-se en coordinació amb l'equip tècnic de Serveis Socials.

Dins de l'acord d'assessorament s'inclou també el disseny de nous projectes que permeten un millor coneixement del parc municipal d'habitatges, així com la confecció d’estudis sobre els preus del lloguer al municipi que permeten ajustar les polítiques de prestacions socials.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.