Amparo Picó insta al tripartit que cuide els edificis protegits en Falles

502

El grup Ciutadans (Cs) de l'Ajuntament de València, mitjançant la seua regidora Amparo Picó, ha instat a l'equip de govern a cuidar més els entorns protegits, tant Béns d'Interés Cultural com Béns de Rellevància Local, durant la celebració de les festes falleres, a fi d'evitar fets com els del passat cap de setmana en l'església de Sant Valero en el barri de Russafa i altres ocorreguts l'any passat en l'edifici de La Llotja, Patrimoni Material de la Unesco, i contornada.

Fachada principal de la Lonja de la Seda. Foto: Javier Furió

“Les Falles són Patrimoni Immaterial de la Unesco i sempre han sigut compatibles amb el patrimoni de la ciutat, amb els seus immobles protegits, però a pesar d'açò han de posar els mitjans per a netejar amb més freqüència la contornada dels espais protegits a fi d'evitar imatges de botelles i gots buits en els entorns”, ha dit Picó. “La regidor de Cultura, Gloria Tello, havia d'haver previst estes situacions i haver demanat a les distintes regidories mesures per a impedir esta imatge”, ha censurat Amparo Picó.

“València tenen dos patrimonis de la humanitat: La Llotja i les Falles. Els dos haurien de ser compatibles i són les institucions les que han de vetlar perquè això succeïsca. Enguany s'ha dictat unes normes des de l'ajuntament que han de complir-se”, ha comentat l'edil Picó.

L'edil Picó ha lamentat que “des de l'àrea de Patrimoni s'haja tardat quatre anys a posar en marxa una campanya de sensibilització amb el patrimoni. S'ha adjudicat fa pocs dies a una empresa eixe treball fins a finals d'any”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.