Amparo Picó insta al tripartit que cuide els edificis protegits en Falles

418

El grup Ciutadans (Cs) de l'Ajuntament de València, mitjançant la seua regidora Amparo Picó, ha instat a l'equip de govern a cuidar més els entorns protegits, tant Béns d'Interés Cultural com Béns de Rellevància Local, durant la celebració de les festes falleres, a fi d'evitar fets com els del passat cap de setmana en l'església de Sant Valero en el barri de Russafa i altres ocorreguts l'any passat en l'edifici de La Llotja, Patrimoni Material de la Unesco, i contornada.

Fachada principal de la Lonja de la Seda. Foto: Javier Furió

“Les Falles són Patrimoni Immaterial de la Unesco i sempre han sigut compatibles amb el patrimoni de la ciutat, amb els seus immobles protegits, però a pesar d'açò han de posar els mitjans per a netejar amb més freqüència la contornada dels espais protegits a fi d'evitar imatges de botelles i gots buits en els entorns”, ha dit Picó. “La regidor de Cultura, Gloria Tello, havia d'haver previst estes situacions i haver demanat a les distintes regidories mesures per a impedir esta imatge”, ha censurat Amparo Picó.

“València tenen dos patrimonis de la humanitat: La Llotja i les Falles. Els dos haurien de ser compatibles i són les institucions les que han de vetlar perquè això succeïsca. Enguany s'ha dictat unes normes des de l'ajuntament que han de complir-se”, ha comentat l'edil Picó.

L'edil Picó ha lamentat que “des de l'àrea de Patrimoni s'haja tardat quatre anys a posar en marxa una campanya de sensibilització amb el patrimoni. S'ha adjudicat fa pocs dies a una empresa eixe treball fins a finals d'any”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.