Uns 1.800 alumnes de Picassent de entre 3 i 16 anys es formen en igualtat i contra la violència de gènere

756

Al voltant de 1.800 alumnes, des dels 3 anys i fins a 4t de l'ESO estan participant durant este curs en els tallers organitzats per la Regidoria d’Igualtat de l'Ajuntament de Picassent amb l’objectiu de promoure la igualtat i evitar situacions de violència de gènere.

Des de fa uns anys, la Regidoria d'Igualtat porta a terme sessions de formació a les escoles i també a l'institut per evitar situacions de violència de gènere. La participació en estos tallers doten l’alumnat de ferramentes que els permeten identificar el sexisme vigent a la societat, posar en dubte la reproducció dels models imperants basats en la divisió de rols i estereotips de gènere assignats a homes i dones mitjançant la cultura patriarcal que regeix la nostra societat.

Una cultura que fomenta un model de relació basat en el binomi domini-submissió que genera relacions tòxiques i violentes que ja estan abordant-se i treballant-se amb l’alumnat dels tallers de l’ESO on es tracten de desmuntar els mites de l’amor romàntic, identificar relacions tòxiques i de violència per posar fi a les mateixes, així com la construcció d’un nou model de masculinitat.

Al llarg del curs 2017-18, s’impartiran un total de 94 tallers i 60 sessions. Durant el mes d’octubre s’han impartit els tallers al CEIP Mare de Déu de Vallivana i proximament, s’impartiran a l’IES l’Om, Col·legi Sant Cristòfor Màrtir, CEIP Sant Ignasi de Loiola i CEIP Príncep d’Espanya.

Com en cursos anteriors, i a petició d'alguns dels centres, s'han realitzat xarrades dirigides als pares i mares amb l'objectiu d'estendre a la resta la importància d'esta temàtica donat l'alt índex de relacions de violència masclista que es produeixen en relacions de parella cada vegada més joves.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.