Alternativa Municipalista d’Unitat Popular de Moncada es presentarà com a agrupació d’electors a les municipals

1
365

a.mun montcadaAlternativa Municipalista d’Unitat Popular, A.Mun Montcada, ha acordat preentar candidatura a les eleccions municipals que tindran lloc el proper mes de maig però ho farà amb la fòrmula jurídica de l’agrupació d’electors, això vol dir que la possibilitat de concórrer a les eleccions dependrà, en última instància, d’aconseguir les 500 signatures que avalen la candidatura.

Segons han explicat en un comunicat, la decisió la prenen després de mesos d’esforços sondejant una possible confluència en una sola candidatura de canvi amb aquelles forces amb les que -a priori- es comparteixen uns mínims ideològics elementals (aprofundiment democràtic, justícia social i respecte per la cultura pròpia del nostre poble) com ara Compromís, EUPV, Podem Montcada i els Quatre promotors del grup Guanyem però no ha estat possible.

Tot i això, encara que no ha estat possible aquesta candidatura unitària, sí s’han fet alguns passos importants, com ara que el Consell Ciutadà de Podem Montcada done suport a A.Mun Montcada en aquestes eleccions municipals.

“Igualment, hem tingut en compte l’opinió de la majoria d’assistents a la nostra Assemblea General del passat 21 de febrer, majoria que es va manifestar a favor d’una candidatura ciutadana d’unitat popular, combativa, sorgida dels moviments populars amb tradició reivindicativa al nostre poble, assembleària, horitzontal i que vaja més enllà de la simple suma de partits polítics. Aquesta majoria en l’Assemblea General va defensar A.Mun Montcada com l’única que realment recull aquesta condició”, expliquen des de la formació.

“Som conscients de la urgència social que tenen les classes populars del nostre poble, empobrides per un model econòmic fet a la mida dels grans empresaris i els poders financers, i la necessitat de transparència d’un ajuntament marcat pels casos de corrupció, el caciquisme i el clientelisme. Som conscients que l’existència de diverses candidatures a l’esquerra del PSOE poden crear divisió i desànim en una societat que demana canvi. Però també som conscients que els partits que es diuen d’esquerres al nostre poble han demostrat una incapacitat absoluta per construir i connectar amb una majoria popular a favor del canvi i la transformació social. No és temps de conformismes i acomodaments. És temps de canviar-ho tot, de transformar en lloc de reformar, de construir una democràcia real, participativa i transparent. I justa. No hi ha democràcia sense igualtat real i justícia social”, conclouen.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.