L’Almodí ret homenatge als 218 parcs de barri de València

684

L’edifici de l’Almodí acull una àmplia exposició que ret homenatge als 218 parcs de barri de València, que configuren més d’un milió de metres quadrats de zones verdes repartides per tots els racons de la ciutat. "Son els jardins que queden més a prop i que tots els veïns i veïnes de la ciutat utilitzem de manera diària. Formen part de les nostres vides i esta exposició els posa en valor i els fa un sentit homenatge", ha dit en l’obertura de l’exposició la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

L’exposició usa diferents tècniques visuals com ara animacions òptiques sobre una maqueta de la ciutat, vídeos, fotografies i cartografies per fer un ampli recorregut d’estos espais de València. Els vídeos arrepleguen nombrosos testimonis d’usuaris dels parcs que expliquen que signifiquen per a ells estos espais verds i quines activitats desenvolupen en ells.

 

L’animació visual –que usa les últimes innovacions tecnològiques- sobre la maqueta de la ciutat fa un recorregut pels diferents barris i tipus de parcs i aporta dades molt interessants. Va canviant de colors per facilitar la comprensió i fer més atractiva la informació.

D’altra banda, la ciutadania disposa, també des d'ahir, d’una nova plataforma per a millorar els parcs de barri de València. La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha participat, paralel·lament, en la presentació de la web valenciaparcsdebarri.es, on es poden visualitzar els 218 parcs repartits per tota la ciutat, "tot i que són l’opció més pròxima per a l’entreteniment de xiquets i majors i ocupen quasi un milió de metres quadrats utilitzats diàriament per milers de ciutadans".

"Amb estes iniciatives es pretén involucrar la ciutadania en la millora dels parcs perquè estos s’adapten a les demandes veïnals com poden ser la falta de vegetació o d’algunes instal·lacions", ha explicat la regidora.

Durant la jornada s’ha abordat la importància dels parcs de barri en el model de l'estructura verda de València, i s’ha explicat l’objectiu de la nova web que és arreplegar la opinió ciutadana així com la seua valoració sobre els parcs. "D’esta manera, ciutadans + professionals + responsables públics, tal com especifica la web, contribuirem a millorar la qualitat de vida urbana de la nostra ciutat".

Pel que fa a l’exposició, que s’organitza en col·laboració de la Universitat Politècnica de València, estarà oberta fins el 4 de novembre a l’Almodí. Ha sigut comisariada pels professors del Departament d'Urbanisme i Arquitectura de la UPV Ana Portalés, Vicente Colomer i David Urios.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.