Aldaia intensifica la campanya de conscienciació sobre els excrements canins al carrer

0
68

Des d’este mes de gener, l’Ajuntament d’Aldaia ha posat en marxa una nova campanya de conscienciació contra els excrements del gossos al carrer. Sota l’eslògan ‘El teu gos, la teua responsabilitat. Ajunda’ns a mantindre Aldaia neta’, el Consistori intenta reduir el nombre de veïns que encara no arrepleguen els excrements de les seus mascotes.
L’alcaldessa d’Aldaia, Empar Navarro, ha explicat que del que es tracta és de fer una crida a la responsabilitat, és per això que ha posat en marxa una campanya de conscienciació que es plasma a les marquesines ubicades per tota la ciutat i que es fa extensiva a través dels mitjans de comunicació municipals i de les xarxes socials, inclòs el perfil personal de l’alcaldessa a Facebook.

Per a Empar Navarro, “l’objectiu fonamental és modificar els hàbits de conducta dels infractors, reduir el número d’excrements abandonats als carrers i potenciar la col•laboració ciutadana en la solució d’aquest problema”, una campanya que es reforça amb l’actuació dels agents cívics que recorden als propietaris de les mascotes que cal replegar els excrements a la via pública.

El agents cívics, als carrers des de 2003, són una figura municipal que té la funció d’informar, assessorar i conscienciar al voltant dels hàbits de conducta a la ciutadania. A més, també informen als usuaris dels passos legals per a censar a l’animal, zones on deu anar agafat o com replegar els excrements sense oblidar avisar també de les multes que poden ascendir des de 30 a 300 euros en cas de no complir les normes.

L’Ajuntament fa anys que va aprovar una ordenança municipal que regula la tinença d’animals domèstics i que permet denunciar als que no la facen acomplir.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here