Alcaraz valora la participació ciutadana com un 'element clau' en les polítiques municipals

1199

"La participació ciutadana és clau en les polítiques de cohesió social, de vertebració dels municipis i de regeneració democràtica". Així ho ha assenyalat el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, durant la clausura de la jornada 'La Participació Ciutadana, una eina per a crear comunitat' que s'ha celebrat a Aldaia.

Alcaraz valora la participació ciutadana com un 'element clau' en les polítiques de cohesió social, vertebració dels municipis i regeneració democràticaAlcaraz ha destacat que "amb un associacionisme cívic i crític que se situa en permanent diàleg amb les necessitats i preocupacions de la societat és possible millorar les polítiques públiques i corresponsabilitzar la ciutadania en la construcció d'una democràcia avançada, resistent a les manipulacions i reactiva davant la corrupció".

Una jornada que ha sigut organitzada per la Fundació Horta Sud i que ha estat dirigida a personal tècnic i responsables polítics d'esta matèria. En este sentit, el conseller ha valorat de forma positiva aquest acte, ja que es tracta d'iniciatives que contribueixen a fer més sòlides les polítiques de participació ciutadana.

Alcaraz ha fet balanç dels dos primers anys de legislatura, on, des de la Conselleria de Transparència, "hem assumit com a prioritat crear eines institucionals per a implantar la cultura de transparència en les administracions valencianes". El conseller de Transparència ha remarcat que, en esta segona part, s'està treballant en diverses vies per a enfortir la participació ciutadana de l'administració de la Generalitat.

El conseller considera que la participació és necessària per a qualsevol procés deliberatiu que permeta prendre decisions per a definir les polítiques públiques i ha fet una crida a tindre un teixit associatiu fort, representatiu i crític que siga capaç d'interactuar amb el poder representatiu i promoure canvis culturals més amplis.

També Alcaraz ha afegit que el teixit associatiu ha d'incorporar la transparència com a senya d'identitat.

A l'acte també ha assistit la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.