Els alcaldes de l’Horta Nord decidiran en què inverteixen els 3, 3 milions del PPOS 2016

1335

El Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València destina 3.323.325 euros als municipis de L’Horta Nord, que invertiran les ajudes en actuacions de millora de l’accessibilitat, enllumenat, zones recreatives, edificis municipals, instal·lacions esportives i reparacions en vies i carrers.

jorge-rodriguez-majosep-amigo-y-emili-altur

Per municipis, Albalat dels Sorells rebrà 131.960 euros del PPOS que invertirà en la zona del Parc dels Paelleros, en obres de millora del col·legi El Castell, en la reparació del col·lector de la calle Comandant Martí i de l’edifici Espai Cultural, en millorar la senyalització viària i en reparar els problemes d’humitat del gimnàs municipal.

Per la seua banda, Alboraia comptarà amb 203.920 euros de la Diputació per a obres en la llar del jubilat, en el camp de futbol de la ciutat de l’esport, en el mercat i en el carrer Ramon i Cajal. En la mateixa línia, el PPOS deixarà 126.188 euros en Albuixec per a condicionar els vestuaris i substituir el clos del camp de futbol, i peatonalizar la plaça Maximiliano Tous i el carrer Sant Jaime; altres 130.219 euros a Alfara del Patriarca que s’invertiran el foment de la pilota valenciana en el ‘Carrer de la Pilota’ i en un itinerari accessible en el pati del CEIP Sant Joan de Ribera.

El municipi d’Almàssera destinarà 156.009 euros del PPOS a habilitar instal·lacions municipals en el carrer Colón i la Casa Consistorial, millorar l’accessibilitat i adequació urbana en el carrer Luis Mezquida, reposar l’enllumenat en el jardí de l’avinguda Ausias March,  pavimentar el pavelló esportiu i altres actuacions annexes.

Els 131.527 euros que el Pla provincial deixa en Bonrepòs i Mirambell es dedicaran, per la seua banda, a l’adequació d’instal·lacions en l’ajuntament i la llar, l’adquisició de reductors de velocitat per a vies públiques, la coberta de la pista de futbito del Parc dels Pelleros, la il·luminació del pavelló poliesportiu i la inversió en el parc infantil de l’avinguda Bulevard de la Generalitat.

Burjassot invertirà una ajuda de 200.679 euros a adequar els vestuaris del pavelló i del poliesportiu municipal i fer diverses construccions: un carril-bici en el carrer Verge del Cap, uns gronxadors adaptats per als parcs públics de Plaça de les Palmeres, L’Eixereta i Missioner José García i tres pistes multideportivas en el pàrquing públic de Canterería, de l’Estació de Burjassot i del Mercat Municipal. Així mateix, s’instal·laran elements biosaludables per als parcs públics de la Plaça de les Palmeres i Canterería, un ‘Gos Park’ en la plaça Guillem Agulló i el carrer María Ros, es faran obres d’adequació del Mercat Municipal i se substituiran 13 punts d’accés a la wifi municipal.

Quant a la localitat d’Emperador, l’ajuda del PPOS (91.894 euros) s’invertirà en l’equipament i la finalització de l’edifici de l’ajuntament, inclòs el seu mobiliari, i a renovar l’enllumenat públic del carrer 18 de Març i el mobiliari urbà.  Altres 157.111 euros corresponen a Foios, les actuacions dels quals passen pel condicionament exterior dels vestuaris de la piscina municipal i diverses adquisicions: un carretó elevador, ordinadors, portes per a camins públics, un desfibril·lador, pintura vial, equips d’aire condicionat per al centre EPA i senyals de tràfic. A més, s’adequaran els banys infantils en el pati del col·legi Rei en Jaume, on es faran reparacions, així com l’espai de l’antiga reguarda de policia i la seua integració a l’ajuntament. Finalment, es preveu la construcció d’un armer en l’actual reguarda de la policia local i la reparació del muret mitger de la plaça Rei en Jaume a l’avinguda Hugo Bacharach i Solera Amfiteatre.

Godella, que rep 151.615 euros, realitzarà actuacions de drenatge en zones prioritàries del casc urbà: la plaça de la Comunitat Valenciana, el carrer Sant Bartolomé i la calle Vila Blanca; i abordarà la primera fase, d’urbanització, en el pavelló de nínxols i columbaris en el cementeri municipal: 52 nínxols i 138 columbaris.

Per la seua banda, els 102.416 euros que el PPOS deixa en Massalfassar es destinaran a millorar el sanejament en l’avinguda Blasco Ibáñez i remodelar l’agència de lectura.  Continuant amb els municipis de l’Horta Nord, Massamagrell invertirà 174.956 euros en el tancament del pàrquing de camions del polígon industrial Bobalar, la connexió de la xarxa de clavegueram del carrer Miguel Servet amb carrer Serreta, la construcció d’un nou parc d’esplai caní en la zona de Martínez Beneyto, la supressió de barreres arquitectòniques en la plaça de Jesús, el carrer Ramón y Cajal, la calle Alzines, l’avinguda de Nàquera, la plaça Glòries Valencianes i el carrer Mariana Pineda i, finalment, a millorar la zona d’oci, jocs i esplai en la parcel·la municipal d’equipaments del sector Entrenúcleos (120.000 euros).

Els 190.623 euros que el PPOS injecta a Meliana es destinaran íntegrament a la recollida i impuls d’aigües residuals per a la millora mediambiental de la zona aquest de la localitat; mentre que Montcada, que rep la partida més quantiosa, amb 219.916 euros, abordarà la primera fase dels seus plans de mobilitat en els barris de Badía i Centre i també primera fase de la reurbanització del carrer Quart (100.702, 77 euros), així com la reforma dels banys en el centre dotacional José Mª Oltra i la millora de la vorera en el carrer Vinalesa.

Les actuacions a Museros, que rep 141.082 euros del Pla provincial, milloraran l’accessibilitat i la pista esportiva multideportiva en el poliesportiu municipal de Museros, a més de permetre els tancaments en el passatge del Carrer Nou del Parc de la Música, la instal·lació d’elements de control d’il·luminació i so en l’escenari de la Casa de Cultura i el subministrament i instal·lació de quatre panells informatius multimèdia per a l’ajuntament.

Amb una quantia de 140.178 euros, La Pobla de Farnals, de manera similar, adquirirà carpes, un carretó frontal elevador, taules i mobiliari esportiu, com a canastres i porteries. D’altra banda, el municipi instal·larà un grup de bombament en camp de futbol municipal, jocs infantils en plaça Ciruelar, protecció contra incendis en el centre cívic, la casa de la cultura i el CEIP i, en últim lloc,  pavimentará la vorera sud de la calle Escoles entre Sant Francisco i Passeig Espanya i instal·larà semàfors en l’avinguda País Valencià amb la Calle Inmaculada.

El total de 140.878 euros que rep El Puig de Santa María s’invertiran en la pavimentació i adequació de l’antic solar de la Conserveta i el seu entorn; mentre que Puçol, destinarà l’ajuda de 171.946 del PPOS a l’asfaltat de carrers (Cid,  Rei en Jaume, La Costera i Ausias March), la construcció d’un centre de recuperació d’espècies domèstiques, la reforma dels banys de la primera i tercera plantes en la casa de la cultura i l’eliminació dels murets de la plaça Joan de Ribera i el seu anivellat.

Rafelbunyol utilitzarà l’ajuda de 158.671 euros per a realitzar dues actuacions: rehabilitar la biblioteca municipal (140.770, 52 euros) i instal·lar elements per a la modernització del sistema de megafonia municipal. Dues actuacions abordarà també Rocafort, que rep 130.730 euros: rehabilitar el Parc de L’Avinguda d’Ausiàs March i els vestuaris del camp de futbol.

En el cas de Tavernes Blanques, l’ajuda del qual ascendeix a 160.861 euros del Pla provincial, es preveu la reparació de les voreres en els carrers Lepanto, Dr. Barraquer, Castelló i Rei don Jaime; la realització d’una zona de lectura infantil, un despatx i la reforma de l’accés al quadre elèctric del centre sociocultural L’Altruista i la instal·lació de mesures de seguretat en les torres d’il·luminació del camp de futbol municipal. Així mateix, la localitat renovarà les lluminàries en l’avinguda Corts Valencianes, el servidor informàtic de l’ajuntament i repararà el frontó 1.

L’últim dels municipis de l’Horta Nord que participen en el PPOS és Vinalesa, que destinarà els 109.946 euros d’ajuda provincial a intervencions en el centre cívic municipal Felipe Navarro Fuster (condicionament de condícia en el ‘espai dones’; obertura de porta per a comunicació entre naus en el ‘espai la nau’ i lluït de parets i col·locació de sòl en caixa escènica en l’escenari) i en edificis municipals (restauració d’humitats i pintura en l’antic ajuntament; col·locació d’una porta accés a la condícia en el ‘espai jove’ i construcció de condícia i portes en el col·legi públic José Blat Gimeno). També es realitzaran millores en les instal·lacions de megafonia municipal, el Parc del Torró i Parc del Remei, i obres de millora i equipament d’instal·lacions esportives municipals (rampes per a millora d’accessibilitat, recollida de pluvials, i instal·lació de canastres). El doble d’ajudes que en 2015

El nou PPOS repartirà enguany 34 milions d’euros, el doble que en 2015, entre 261 municipis, 26 mancomunitats i tres entitats menors, la qual cosa suposa pràcticament la totalitat de la província.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.