Per l'Horta denuncia que el PGE d'Alboraia excedeix en un 75'77% els límits legals d’urbanització residencial

592

El Pla General Estructural (PGE) elaborat per l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alboraia que preveu la requalificació com a sòl urbanitzable de 401.559 metres quadrats "supera en un 75'77% el límit màxim de 228.451 metres quadrats", segons denuncia el col·lectiu Per l’Horta.

Alboraya huertaEste col·lectiu ecologista ha explicat que la superfície supera en un 75'77% el límit màxim  que estableix l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana de la Generalitat aprovada en gener de 2011.

El 30% de la requalificació prevista pel PGE d’Alboraia correspon a la conversió en sòl residencial de 124.200 metres quadrats de la zona industrial del sector VINIVAL, situada a l’oest de la Patacona. Sols amb aquest pla, segons Per l'Horta, ja es cobriria un 54'36% del creixement màxim permès per l’Estratègia Territorial.

El Pla de Reforma Interior (PRI) de VINIVAL té previst promoure 940 nous habitatges, que cobreixen el 90% de les necessitats d'Alboraia per a l’horitzó de 2030 "i restaria només un marge del 10% de creixement residencial per als nous sectors previstos pel PGE en tramitació".

Per l'Horta ha recordat a l'equip de Govern que al nucli urbà hi ha encara 2000 vivendes buides "reconegudes pel PGE".

Per això, este col·lectiu ecologista denuncia que els nous habitatges i el creixement de població exposats al PRI “són insostenibles en el marc de l’actual emergència climàtica, donat que no tenen en compte l’increment de trànsit i la major demanda de serveis que provocaria en la zona de la Patacona”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.