Per l'Horta denuncia que el PGE d'Alboraia excedeix en un 75'77% els límits legals d’urbanització residencial

0
7 lecturas

El Pla General Estructural (PGE) elaborat per l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alboraia que preveu la requalificació com a sòl urbanitzable de 401.559 metres quadrats "supera en un 75'77% el límit màxim de 228.451 metres quadrats", segons denuncia el col·lectiu Per l’Horta.

Alboraya huertaEste col·lectiu ecologista ha explicat que la superfície supera en un 75'77% el límit màxim  que estableix l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana de la Generalitat aprovada en gener de 2011.

El 30% de la requalificació prevista pel PGE d’Alboraia correspon a la conversió en sòl residencial de 124.200 metres quadrats de la zona industrial del sector VINIVAL, situada a l’oest de la Patacona. Sols amb aquest pla, segons Per l'Horta, ja es cobriria un 54'36% del creixement màxim permès per l’Estratègia Territorial.

El Pla de Reforma Interior (PRI) de VINIVAL té previst promoure 940 nous habitatges, que cobreixen el 90% de les necessitats d'Alboraia per a l’horitzó de 2030 "i restaria només un marge del 10% de creixement residencial per als nous sectors previstos pel PGE en tramitació".

Per l'Horta ha recordat a l'equip de Govern que al nucli urbà hi ha encara 2000 vivendes buides "reconegudes pel PGE".

Per això, este col·lectiu ecologista denuncia que els nous habitatges i el creixement de població exposats al PRI “són insostenibles en el marc de l’actual emergència climàtica, donat que no tenen en compte l’increment de trànsit i la major demanda de serveis que provocaria en la zona de la Patacona”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí