Alboraia recolza l'AMPA del CP Cervantes i demana a Conselleria mantindre totes les línies d'educació Infantil

12 lecturas

01.alboraya.plenocervantesL'Ajuntament d'Alboraia ha aprovat per unanimitat la moció presentada per l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del Col·legi Públic Cervantes d'Alboraia, en la qual s'ha instant a què “tots els grups municipals reiteren la petició que ja va fer el Consell Escolar Municipal a la Conselleria d'Educció de què no se suprimisca una unitat d'infantil del CEIP Cervantes, ni que se suprimisca de cap altre centre escolar d'Alboraia”.

La petició és la proposta de l'assamblea de pares i mares a l'anunci fet recement per la Conselleria d'Educació de retallar 187 unitats a diversos col·legis valencians, un dels quals podria ser el Cervantes, o qualsevol altre d'Alboraia. En aquest sentit, la sessió plenària celebrada ahir dilluns dia 17, a partir de les 20.30 hores, va comptar amb nombrosa assistència de pares i mares del Cervantes, els quals van mostrar el seu malestar per l'intent de Conselleria de tancar una línia d'ensenyament Infantil a Alboraia.

Amb l'slògan de Suma't al Cervantes, Suma't a la pública, els més de 50 pares i mares del Cervantes que acudiren al Ple municipal van posar de manifest que volen la continuïtat de totes les línies educatives d'Alboraia. “Estem demanant que el pròxim curs Conselleria mantinga el mateix nombre de unitats d'educació infantil que actualment hi ha a Alboraia perquè creiem que és el millor per als xiquets del nostre poble”, ha explicat José Manuel Pardo, del col·lectiu de pares i mares.

En la moció també s'incidia en què “tots els grups municipals de l'Ajuntament es comprometen en fer totes les gestions possibles per al manteniment de la unitat del CEIP Cervantes”.

En aquest sentit, a més de demanar el suport als cinc partits amb representació al Ple municipal (PP, PSOE, Compromís, UPPA i Cialbo) i el grup de no adscrits, l'AMPA ha creat una comissió de treball per a impulsar distintes accions tendents a incrementar la matriculació d'alumnes al centre el pròxim curs escolar 2014-2015, tant en línia en castellà com en valencià, i va a llançar accions específiques en coordinació amb el centre educatiu, per tal de què el veïnat d'Alboraia conega millor el centre educatiu.

L'AMPA justifica la seua petició al Ple de l'Ajuntament d'Alboraia en què el municipi “té una especial configuració, amb tres nuclis de població diferenciats, que fan que Conselleria haja de facilitar transport (autobusos) per a què alguns xiquets (116 alumnes) hagen d'assistir als seus centres que estan en un nucli de població diferent a aquell en el qual viuen. Si s'elimina una unitat, aquest problema es pot veure agreujat”.

El segon motiu que justifica la necessitat que existisquen dos línies d'ensenyament infantil al Cervantes i que s'exposa a la moció és que el centre oferix diversos serveis d'utilitat pública per al poble d'Alboraia com són les dos línies d'ensenyament de PEV i PIP a més d’ una llarga trajectòria d'atenció a la diversitat (dispossa d’una Aula CIL, aula especial per xiquetes i xiquets amb aquestes necessitats).

També, un hipotètic tancament per part de la Conselleria d'Educació d'una unitat, “afectarà negativament a la resta dels centres educatius del poble d’Alboraia pel consegüent augment d'alumnat”.

A més, en opinió de l'AMPA, la supressió que planteja la Conselleria limita el dret dels pares a elegir el tipus d’educació que volen per als seus fills i, en conseqüència, “es pot ocasionar un greu perjudici als pares que poden vore com no poden dur als germans al mateix centre, tenint que dur-los a centres escolars diferents”.

La necessitat del manteniment de les dues línies educatives a Alboraia també es va tractar el desembre passat al Consell Escolar Municipal, el qual va aprovar i va remetre a la Direcció General de Centres i Personal Docent de la Conselleria unes al·legacions davant de la possible supressió de la unitat d'ensenyament infantil a Alboraia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí