Alboraia inclou al Pla Edificant l’ampliació del CEIP Cervantes i el nou CEIP Ausiàs March per accelerar els tràmits

1042

Representants d’Educació s’han reunit amb els responsables dels ajuntaments d’Albalat dels Tarongers, Alboraia, l’Alcúdia, Algimia de Alfara, Chiva, Losa del Obispo, Oliva i Piles per a determinar conjuntament en quins casos s’acolliran al Pla Edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018, perquè estan molt clares, i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

En aquest sentit, en els casos d’Albalat dels Tarongers, Alboraia, l’Alcúdia, Algimia de Alfara, Chiva, Losa del Obispo i Oliva s’ha manifestat l’adhesió al Pla edificant. Piles continuarà estudiant la seua adhesió al pla.

En el cas d’Alboraia, es farà una ampliació del menjador, la construcció del gimnàs i l’adequació dels banys del CEIP Cervantes. A més, es construirà un nou CEIP Ausiàs March. D’altra banda, s’estudiaran les actuacions a l’IES La Patacona.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s’acolliran al Pla edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018, perquè estan molt clares, i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Per províncies, es realitzaran 43 reunions amb municipis d’Alacant, 30 amb responsables de consistoris de Castelló i 80 de les comarques de València. El Pla edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians, i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per a 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per a l’any que ve, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

La Conselleria d’Educació també ha activat un espai web informatiu on els ajuntaments poden trobar tot allò relacionat amb el Pla edificant, paral·lelament a les reunions informatives que actualment tenen lloc entre Educació i els ajuntaments.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.