Alboraia confirma que el festival Mare Nostrum es farà per què complirà tots els requisits

40 lecturas

La manifestació convocada pel col·lectiu Som Horta en contra del Festival Mare Nostrum ha trobat la ràpida contestació de l’ajuntament d’Alboraia que ha anunciat que el festival es farà “igual que és fa el Xufa Rock i sempre que complisca els requisits”.

Marenostrum Music Festival

Ana Bru, primer tinent d’alcaldia de l’ajuntament d’Alboraia, recorda que els organitzadors segueixen les directrius de Costas, de la Cèquia, de l'Ajuntament i dels propietaris encara que "no és fàcil fer algo així amb tants condicionaments i de vegades ha sorgit alguna errada, però la voluntat de tots és de fer-ho bé i que el resultat siga bo per a tots".

En el seu facebook Ana Bru ha afirmat que “el festival Marenostrum és un festival semblant al que es fa a altres pobles i ciutats tots els estius, siga el Vinya Rock, el Barcelona Beach o el Xufa Rock”.

Bru respon així a les crítiques festes des del col·lectiu Som Horta que inclús ha convocat una manifestació per al diumenge a la zona de l’ermita dels Peixets. Bru ha manifestat que “m'agradaria que s'informaren primer del que s'està fent i el que no a la zona”.

Bru afirma que l’ajuntament “donarà permís, com es donarà permís al Xufa Rock, si compleixen la normativa” i explica que per a donar permís “no fa falta consultar al Ple, com tampoc es fa ver en el cas del Xufa Rock”.

De la zona, segons explica Bru al seu facebook, l'empresa ha tret ja molts camions d'enderrocs i fem, i ha llogat la terra als propietaris "que trauran la neteja i cert benefici, i després recuperen la seua terra per fer el que vulguen i plantar el que vulguen. La zona no és horta protegida, per això es pot fer eixa activitat allí, però ha de comptar amb totes les garanties de seguretat, com el Xufa Rock, les falles o l'activitat que siga i a més faran neteja pel seu compte (cosa que no fan la resta) de la platja, la Patacona o Peixets.

La primer tinent d’Alboraia ha explicat que s'ha pactat amb Costas deixar la duna d'enderrocs perquè es vaja omplint d'arena i valga de protecció de la zona dels camps. "En un futur tota la zona haurà de ser parc d'horta i d'esbarjo per a totes i tots, no hi haurà passeig ni edificacions permanents més enllà d'algun servei que es puga autoritzar i haurà de ser adquirit per l'Ajuntament per passar a ser sol públic. Ja hauria de ser-ho però no es van adquirir les terres mai".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí