Albalat dels Sorells destinarà 241.000 euros a autònoms, micropimes, comerç local i famílies afectades per la crisi

1289

La Junta de Govern d’Albalat dels Sorells ha aprovat un paquet d’ajudes que es destinaran al sector més afectat -bars, restaurants, la immensa majoria del sector comercial i xicotets autònoms i microempreses- per la crisi de la COVID19 en aquest inici d’any.

Ajuntament Albalat dels SorellsEntre les ajudes destaca acceptar l’ajuda de 91.310 euros del Pla Resistir de la Generalitat que inclou ajudes en cada municipi per als sectors més afectats per la pandèmia i mantenir en el pressupost de 2021 la partida 50.000 euros per ajudes al comerç local.

A banda de estes mesures econòmiques, l'ajuntament d'Albalat dels Sorells ha decretat l'eliminació de la taxa de 2021 per ocupació pública de terrasses; la subvenció de la taxa de fem a tot el comerç local, previ informe d’intervenció positiu; establir el mecanisme necessari perquè l’ajuntament done el servei d’assessorament a comerç, autònoms i empreses locals per un període mínim de tres mesos i realitzar una intensa campanya de foment del comerç local.

Segons l'ajuntament, totes estes mesures suposen 241.000 euros, "als que s’han d’afegir els crèdits previstos pel que fa a la taxa de terrasses i la subvenció del fem que en aquest exercici no es comptabilitzaran com a ingressos", segons ha explicat l'alcalde Nicolau Claramunt.

L'alcalde ha explicat que l’Ajuntament està treballant en l’elaboració d’un protocol "el més àgil possible i que garantisca que les ajudes arriben al màxim de comerços possibles".

100.000 euros per a persones i famílies més vulnerables

Claramunt també ha explicat que el consistori també mantindrà la partida 100.000 € per a persones i famílies més vulnerables, "partida que haurà d'augmentar perquè n'hi haurà un augment de les peticions d’ajuda directa a persones i famílies que estan passant per un vertader calvari des de fa prop d’un any".

Per a Claramunt, “en la gestió de la pandèmia tenim molt clar que hem de posar tots els recursos municipals damunt la taula per fer front a aquesta situació, per mantenir la seguretat del veïnat, per ajudar econòmicament primer que res a les persones més necessitades i posteriorment també a l’economia del nostre municipi”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.