Albalat dels Sorells continuarà treballant per una societat més igualitària, lliure de violència de gènere amb motiu del 8M

663

Concurs de fotografia, concurs de pintura, activitats de disseny creatiu són part del programa del Dia Internacional de la Dona d'Albalat dels Sorells "per a continuar treballant, reclamant i lluitant pel canvi social cap a una societat més igualitària, lliure de violència de gènere".

albalat dels Sorells ayuntamiento iluminacion nocheUna de les iniciatives d’aquesta edició, i més en aquests moments, és una xarrada-taller en línia sobre la resiliència de la dona, 'Jo sóc Resiliència', impartida pel taller de Mindfluness, que també moderarà 'Veus i Concordes de dona', un espai de trobada per a compartir experiències, vivències, relats, poemes, contes, receptes, brodats, dibuixos….o simplement acompanyar-nos. Amb el vídeo de la cançó de Rozalén 'Que no, que no' de la pel·lícula 'Les noces de Rosa' tractara de millorar i reforçar la nostra autoestima i autoconfiança.

Per a les i els més xicotets es realitzaren dos tallers de contes 'Herois en Sabatilles' amb la finalitat d’educar en igualtat des de la infància. I per a la joventut una xarrada-taller reflexiva, formativa i participativa en línia, 'Masculinitat, Joventut i Relacions de Pareja. Tronistas, Youtubers i altres Aliens'.

També comptarem amb dues sessions físiques-cognitives, 'Ballant la vida' i 'Vesprada saludable' amb les quals gaudir dels beneficis de la pràctica física per a la salut; així com, d’una jornada formativa organitzada per les UPCCAs sobre 'Prevenció d’Addiccions amb Perspectiva de Gènere'.

El 8 de març es realitzarà la lectura del manifest 'Per un futur igualitari en el món de la Covid-19' de manera virtual amb la participació ciutadana.

El 31 de març finalitzem la programació amb una exposició de pintura 'El nostre homenatge a la dona' amb retrats de dones realitzades per la professora del taller de pintura.

Segons la regidora Yolanda Sánchez, "la programació s’ha dissenyat amb la finalitat de visibilitzar a les dones a través de la seua contribució al desenvolupament de les societats, especialment a la d’Albalat, valorant el treball que tradicionalment han realitzat i reflexionar sobre la injustícia dels papers socials discriminatoris que existeixen i han existit en funció del sexe».

Finalment, el dimecres 3 de març, l’ordre de dia del plenari inclourà la declaració institucional aprovada per tots els grups polítics en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per tal de reiterar el seu compromís i reivindicació amb els drets laborals i socials de les dones, reconegut internacionalment i nascut des del feminisme com a reivindicació per la igualtat i l’equitat entre dones i homes. A més de fer especial referència a la terrible xacra de la violència de gènere, la qual s’ha intensificat durant el període de confinament.

Per la seua part l’alcalde, Nicolau Claramunt, manifesta que: “aquest 8M és molt especial i ha de servir també, just un any després d’esclatar la crisi sanitària, per homenatjar les dones i per mostrar el nostre agraïment pel paper tan valuós i important que han jugat en les nostres vides, especialment, en aquests temps tan difícils”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.