Albalat dels Sorells continuarà treballant per una societat més igualitària, lliure de violència de gènere amb motiu del 8M

0
4 lecturas

Concurs de fotografia, concurs de pintura, activitats de disseny creatiu són part del programa del Dia Internacional de la Dona d'Albalat dels Sorells "per a continuar treballant, reclamant i lluitant pel canvi social cap a una societat més igualitària, lliure de violència de gènere".

albalat dels Sorells ayuntamiento iluminacion nocheUna de les iniciatives d’aquesta edició, i més en aquests moments, és una xarrada-taller en línia sobre la resiliència de la dona, 'Jo sóc Resiliència', impartida pel taller de Mindfluness, que també moderarà 'Veus i Concordes de dona', un espai de trobada per a compartir experiències, vivències, relats, poemes, contes, receptes, brodats, dibuixos….o simplement acompanyar-nos. Amb el vídeo de la cançó de Rozalén 'Que no, que no' de la pel·lícula 'Les noces de Rosa' tractara de millorar i reforçar la nostra autoestima i autoconfiança.

Per a les i els més xicotets es realitzaren dos tallers de contes 'Herois en Sabatilles' amb la finalitat d’educar en igualtat des de la infància. I per a la joventut una xarrada-taller reflexiva, formativa i participativa en línia, 'Masculinitat, Joventut i Relacions de Pareja. Tronistas, Youtubers i altres Aliens'.

També comptarem amb dues sessions físiques-cognitives, 'Ballant la vida' i 'Vesprada saludable' amb les quals gaudir dels beneficis de la pràctica física per a la salut; així com, d’una jornada formativa organitzada per les UPCCAs sobre 'Prevenció d’Addiccions amb Perspectiva de Gènere'.

El 8 de març es realitzarà la lectura del manifest 'Per un futur igualitari en el món de la Covid-19' de manera virtual amb la participació ciutadana.

El 31 de març finalitzem la programació amb una exposició de pintura 'El nostre homenatge a la dona' amb retrats de dones realitzades per la professora del taller de pintura.

Segons la regidora Yolanda Sánchez, "la programació s’ha dissenyat amb la finalitat de visibilitzar a les dones a través de la seua contribució al desenvolupament de les societats, especialment a la d’Albalat, valorant el treball que tradicionalment han realitzat i reflexionar sobre la injustícia dels papers socials discriminatoris que existeixen i han existit en funció del sexe».

Finalment, el dimecres 3 de març, l’ordre de dia del plenari inclourà la declaració institucional aprovada per tots els grups polítics en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per tal de reiterar el seu compromís i reivindicació amb els drets laborals i socials de les dones, reconegut internacionalment i nascut des del feminisme com a reivindicació per la igualtat i l’equitat entre dones i homes. A més de fer especial referència a la terrible xacra de la violència de gènere, la qual s’ha intensificat durant el període de confinament.

Per la seua part l’alcalde, Nicolau Claramunt, manifesta que: “aquest 8M és molt especial i ha de servir també, just un any després d’esclatar la crisi sanitària, per homenatjar les dones i per mostrar el nostre agraïment pel paper tan valuós i important que han jugat en les nostres vides, especialment, en aquests temps tan difícils”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí