Albalat llança el repte als seus veïns de construïr un arbre de Nadal amb taps de plàstic

694

Original i enginyosa idea la que ha posat en pràctica l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells per a celebrar amb la ciutadania les festes de Nadal d'una manera sostenible.

La Regidoria de Medi Ambient, a través de la iniciativa 'Albalat 0,0', llança el repte a tota la població per a construir un arbre de Nadal sostenible fet amb taps de plàstic de les botelles o envasos que fem servir habitualment.

L'ajuntament pretén fer arribar a tota la població i, especialment, als més joves, la necessitat de poder eliminar els residus que fem servir amb les accions de consum habitual. Doncs, amb aquestes conductes quotidianes no som conscients de la petjada de carboni que generem i, per aquest motiu, la implicació pel reciclatge i la reutilització per a donar una segona vida a la majoria de productes que fem servir una vegada (productes d'un sol ús), contribuirà a eliminar una part important de la deixalla que genera el municipi.

En concret: segons ens explica la regidora responsable de l'àrea, Sònia Clemente: "Este és un repte per a involucrar a tota la població, especialment a les persones més joves. Si som capces d'aconseguir els taps necessaris, estalviarem l'emissió de més de 266 kg de CO2 a l'atmosfera, el que és equivalent a cremar 113 litres de gasolina".

Per a Nicolau Claramunt, alcalde de la localitat, "Esta innovadora acció a part d'aconseguir la implicació de la ciutadania i la seua conscienciació, suposa un pas més en el projecte Albalat 00 que pretén posar un granet de sorra per frenar el canvi climàtic i millorar la vida del veïnat d'Albalat dels Sorells."

El repte és poder aconseguir la quantitat de 77.700 taps de plàstic en un mes, o cosa que és el mateix: 140 kg de plàstic per a poder transformar-los amb un arbre de Nadal que s'instal·larà a l'esplanada del Centre Cívic en el parc hort del Comte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.