Albalat dels Sorells, Foios i Bonrepòs i Mirambell s’uneixen per transformar el seu model energètic

2048

Els ajuntaments d’Albalat dels Sorells, Foios i Bonrepòs i Mirambell estan treballant en un projecte d’auditoria econòmico-energètica que els permetrà ser més eficients i estalviar recursos, estalvis que es destinaran a posar en marxa plans específics d’eficiència energètica.

Les tres localitats de l’Horta se sumen així als 24 municipis de tot l’Estat que, fins ara, ja han posat en marxa este projecte capdavanter en la lluita municipal per eficiència energètica i que, segons Sergi Ruiz, alcalde de Foios, “suposa caminar cap a un canvi de model energètic que ens permeta ser sostenibles”.

El Projecte EcoooLocal, que es gestiona a les tres localitats mitjançant la cooperativa valenciana AeioLuz i l´empresa sense ànim de lucre Ecooo, inclou un seguiment de l’evolució dels consums en base a diversos indicadors d’eficàcia i eficiència. Amb les dades aconseguides s’elaborarà un informe descrivint la situació actual i que proposarà noves mesures d’eficiència energètica, prioritzant, no sols aquelles amb major retorn econòmic i energètic, sinó també les que tenen un major potencial d’implicació ciutadana.

Finalment, el procés s’acompanyarà d’accions de comunicació, sensibilització i formació cap a la ciutadania, i a les persones amb responsabilitat política, a més de personal tècnic de l’Ajuntament. Per a Rosella Antolí, alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell, “les administracions hem de ser pioneres en este canvi de model energètic, tenim l’obligació de ser un referent i un exemple per a la resta de la ciutadania”.

Nicolau Claramunt, alcalde d’Albalat dels Sorells, explica que “el projecte busca fer pobles i ciutats més sostenibles, fer-les més eficients i la implicació de la ciutadania en este procés” i, en este sentit, remarca que el projecte “actuarà «d’accelerador» del Pacte de les Alcaldies”, la iniciativa urbana que agrupa milers d’autoritats locals en el compromís comú d’aplicar els objectius climàtics i energètics de la Unió Europea en els seus territoris, comprometent-se, entre d’altres, a reduir les emissions de CO2 en almenys un 40% abans del 2030, per a abordar l’atenuació del canvi climàtic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.