Albalat dels Sorells contracta energia elèctrica 100% renovable per als equipaments i l’enllumenat públics

745

El Ple de l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells va aprovar la contractació del subministrament elèctric d’origen 100% renovable per als equipaments municipals i l’enllumenat públic, el que suposarà deixar d’emetre a l’atmosfera 297 tones de CO2 cada any.

albalat dels Sorells ayuntamiento iluminacion nocheSònia Clemente, regidora de medi ambient, va explicar que esta mesura és un pas més dins del projecte Albalat 0,0 “impulsat esta legislatura per baixar el consum energètic i reduir les emissions de CO2 d’efecte hivernacle”

L’empresa adjudicatària comprarà l’energia que l’Ajuntament produeix actualment i en el futur als sostres dels edificis públics i descomptarà eixa producció del consum total, establint així un balanç net.

També instal·larà anualment plaques fotovoltaiques o sistemes eòlics de fins a 5 kW de potència per a fomentar l’autoconsum als equipaments municipals i posarà en marxa programes d’ajuda i suport per a famílies amb dificultats per a satisfer les necessitats energètiques bàsiques.

Nicolau Claramunt alcalde de la localitat, ha remarcat que “hem iniciat el camí cap a la transició energètica, convençuts del que fem i de les millores que suposen per al conjunt de la ciutadania, no només en termes de reducció de la contaminació, sinó també en l’estalvi econòmic que això pot suposar.

En este sentit, el primer edil recorda que “actualment el conjunt del poble d’Albalat consumeix energia elèctrica per valor de més d’un milió i mig d’euros, tot el que puguem estalviar entre totes i tots, seran beneficis i capacitat de competitivitat de les empreses locals”.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.