Albalat dels Sorells canviarà 340 lluminàries a tecnologia led

27 lecturas

Albalat dels Sorells ha rebut recentment una subvenció de la Unió Europea per continuar canviant les lluminàries a tecnologia led. La inversió total serà de 115.689 € dels que 57.844,84 € seran subvencionats per Europa.

Segons comenta Sònia Clemente, regidora de Medi Ambient, encara queden sectors a Albalat en el que hi ha instal·lades lluminàries de 150 i 250 W potència que es canviaran per altres de tecnologia led de 66 i 40W amb regulació d'intensitat programable. Este canvi suposarà una reducció del 62% del consum energètic en estos sectors i un estalvi econòmic anual de més de 16.000 €.

L'Ajuntament d'Albalat dels Sorells va aprovar l'adhesió a la iniciativa "Salvem la nit" i en este sentit, segons comenta Nicolau Claramunt, alcalde de la localitat; "Estem canviant les lluminàries del poble per unes llums càlides amb 2200k que són més amigables amb el medi ambient i amb la salut humana. Les lluminàries que s'instal·laran, per les seues característiques no atrauen insectes, ens permeten descansar millor i en enfocar cap a terra, il·luminen millor i no contaminen el cel de la nit", ha conclòs Claramunt.

Els carrers on es canviaran les lluminàries seran: Crist de les Ànimes, Comandant Martí, Rector Gimeno, Carrer Alacant, Carrer Major a partir de Crist de les Ànimes, Carrer la Closa de Miró, Pere March des de Verge del Roser fins a Crist de les Ànimes, Jaume I i carrer Abadia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí