Albalat dels Sorells, Albuixech i Foios acorden encomanar dos estudis per a regenerar les seues platjes

474

Alarmats i preocupats per la situació de contínua degradació de la línia de costa que pateixen i comparteixen Albalat dels Sorells, Albuixech i Foios, els alcaldes Nicolau Claramunt, Josep Vicent Andreu i Sergi Ruiz, respectivament, s'han tornat a reunir per a fer un pas més en la recuperació del litoral i de la línia de costa.

linea costa Albuixech, Albalat dels Sorells y FoiosEls 3 municipis de l'Horta Nord han explicat que la seua línia de costa ha patit molt per l'efecte de l'activitat humana, sobretot pels últims 70 anys: ampliacions recurrents del port de València, manca d'aportació de sediments de barrancs i rius, impacte de les grans infraestructures,....

Claramunt, Andreu i Ruiz han explicat que el projecte de la nova ampliació del port de València i les conseqüències, cada dia més evidents, del canvi climàtic, “segurament farà irreversible la recuperació de la franja costanera i, per tant, una franja litoral de bona part de la comarca”.

Per això els tres alcaldes han posta el focus en els fons de recuperació europeus, coneguts com a fons ‘Next Generation’ que contempla més de 2.000 milions d'Eeuros per a “preservació del litoral i recursos hídrics”, en una primera fase.

alcaldes Albuixech Albalat FoiosEls tres alcaldes mantingueren una reunió de treball per a seguir amb la definició de l'estratègia a seguir els pròxims anys. La recuperació del litoral, com a projecte de futur compartit, “ha d'anar més enllà dels governs municipals de torn”, al mateix temps que, tots tres convenen que “és un projecte de futur que ha de superar les conjuntures i circumstàncies polítiques: el patrimoni natural i l'ecosistema dels nostres municipis és el que hem de preservar per a les generacions futures”.

L’alcalde d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, ha explicat que “hem d'encomanar dos estudis, un de l'UPV i altre a una empresa. Amb la UPV volem entrar en un projecte per fer una barrera d'escull artificial per a evitar l'erosió ràpida de les costes amb l'empresa estudiarem la viabilitat de la regeneració del nostre litoral”.

L’alcalde d’Albuixech, José Vicente Andreu ha recordat que“ens hem reunit també per a concretar amb empreses i institucions per a fer un estudi previ a la regeneració; amb l'objectiu de restituir el litoral com fa 50 o 60 anys; si s'ha regenerat Massalfassar i Meliana; és possible que nosaltres també ho aconseguim...”.

Per la seua banda, l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha manifestat que “es tracta d'un projecte molt ambiciós i necessari: hem de ser capaços d'implicar la resta d'AAPP i altres organismes i institucions perquè ens ajuden. I sobretot, fer veure a l'Autoritat Portuària de València que assumisca part de la responsabilitat pel deteriorament de la costa, per la seua activitat durants els darrers anys...”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.