Alaquàs s’adherirà a la sol·licitud de declarar BIC els fons audiovisual de RTVV i RTVE-CV

384

Alaquas. Ayuntamiento

L’Ajuntament d’Alaquàs s’adherirà a la sol·licitud de declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC) dels fons audiovisual de RTVV i RTVE-CV plantejada pel Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) i per l’Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM). Amb aquesta acord, Alaquàs demanarà també que s’adopten les mesures necessàries per a protegir i salvaguardar l’arxiu audiovisual. La moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics.

L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, ha volgut fer seua la proposta d’aquestes organitzacions valencianes tot i destacant que “Alaquàs també és part del fons documental de RTVV i es mostra en fets com l’organització d’esdeveniments com les Jornades d’Història de l’Horta Sud, on professionals de RTVV van presentar visions en les que es veia aquesta vàlua de l’arxiu i fons documental. I també per haver estat protagonista de diverses notícies aparegudes als informatius de Canal 9 com poden ser entre altres la declaració del Cant de la Carxofa com a Festa d’Interès Turístic Provincial o l’article de Quaderns d’Investigació publicat a l’any 1999 que va ser notícia també a la televisió valenciana”.

La moció aprovada ha insistit a més en que “tant l’arxiu de RTVV com el de RTVE-CV són parts essencials de la memòria col·lectiva dels valencians, i materials de primer ordre, per al coneixement de la  història contemporània de la Comunitat Valenciana”.

A través d’aquesta moció, l’Ajuntament d’Alaquàs instarà al Consell Valencià a declarar el patrimoni documental i audiovisual de RTVV i RTVE-CV com a Bé d’Interés Cultural (BIC), d’acord amb el previst a l’article 26 de la Llei 4/1998 de Patrimoni Cultural Valencià. Així mateix, Alaquàs demanarà que s’adopten de manera immediata les mesures que siguen necessàries per a protegir i salvaguardar l’arxiu audiovisual de RTVV i RTVE-CV.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.