Alaquàs reconeix el treball de l’Escola de Ciutadania en Femení Maria Moliner amb el premi Clara Campoamor

1
4 lecturas

01.alaquas.escuelamariamolinerAlaquàs va premiar ahir el treball de l’Escola de Ciutadania en Femení Maria Moliner amb motiu del Premi Clara Campoamor d’Alaquàs, acte central de la programació organitzada per celebrar el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va ser l’encarregada de lliurar el premi a la coordinadora de l’Escola, Fina Ferriols, en reconeixement al treball desenvolupat pel seu col·lectiu en l’apoderament de les dones i la formació en la igualtat. La primera edil va destacar “l’immens treball realitzat per aquesta entitat en la posada en marxa d’iniciatives i cursos de formació per fer efectiva una societat amb els mateixos drets i oportunitats per a tots i totes” i va obsequiar l’entitat amb un socarrat típic d’Alaquàs que integra la reproducció de la façana del Castell d’Alaquàs. A l’acte va assitir el Consell de Dones de la ciutat i una representació de tots els col·lectius de dones d’Alaquàs.

L’Escola de Ciutadania en Femení Maria Moliner va nàixer l’any 2005 amb la vocació de crear una escola de formació en perspectiva de gènere amb l’objectiu de trobar noves formes de participació ciutadania per contribuir a produir canvis profunds en la societat. Amb treball i constància i el recolzament de Florida Universitària, s’ha convertit en un espai d’ensenyament i aprenentatge en el que a més d’una formació completa en diverses disciplines no reglades, s’impulsa la investigació en perspectives de gènere a través de debats, tallers, seminaris i conferències entre altres.

Aquest projecte ha anat consolidant-se i la seua tasca ha estat reconeguda amb diversos guardons públics com la Menció Honorífica dels Premis Miguel Hernández del Ministeri d’Educació l’any 2009 o el Premi concedit per la Federació de Dones Progressistes l’any 2010.

Premi Clara Campoamor d’Alaquàs

Els Premis Clara Campoamor d’Alaquàs s’atorguen anualment per fer reflexionar la ciutadania sobre les polítiques encaminades a la igualtat d’oportunitats. Es tracta d’una iniciativa de totes les associacions de dones de la ciutat constituïda ara fa 8 anys per reconèixer tant a institucions públiques com a col·lectius ciutadans, el seu treball a favor de la igualtat de les dones així com en la lluita contra la violència de gènere.

Han rebut premi al llarg d’aquests anys la Junta de Comunitats de Castella la Manxa, Amnistia Internacional en la Comunitat Valenciana, la filòsofa Amelia Valcárcel, la Síndica de Greuges Emilia Caballero Álvarez, la Plataforma de Dones Artistes contra la Violència de Gènere, les associacions de dones d’Alaquàs: Ames de Casa, Dosal, Dimecres Femení, L’Oroneta i Soadi i l’any passat, la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana.

1 COMENTARIO

  1. No se muy bien quién les facilitó los datos para la redacción de este artículo, pero quisiera hacerles una corrección:
    Los Premios Clara Campoamor, en favor de la igualdad entre mujeres y hombres, así como a la lucha contra la violencia de género, se instauraron en el año 2006. Siendo por tanto, no 6 sino 8 los años de antigüedad que tiene este premio.
    Concretamente se realizó la entrega del primer premio el 6 de marzo de 2006, siendo el Vicepresidente de la Junta de Comunidades de Castilla la Mancha, el encargado de recogerlo.
    Gracias.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí