Alaquàs instalarà Punts Violeta a les Festes Majors per evitar possibles agressions sexistes

787

L'alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, va presidir, juntament amb el Delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, la Junta de Seguretat Local que s'ha celebrat a Alaquàs per a abordar, en matèria de seguretat, l'organització i col·laboració entre els diferents cossos i forces de seguretat de l'Estat, durant les Festes Majors d'Alaquàs, que començaran aquest divendres 31 d'agost.

Junta Local Seguridad AlaquàsEn la reunió han estat presents representants de totes les administracions. Per Alaquàs, el regidor de Festes Antonio Saura i el de Seguretat Ciutadana, Juan Antonio Oñate i el Comissari de la Policia Local d'Alaquàs, Antonio Carrasco García. Han assistit el Subdelegat del Govern, José Roberto González Cadell, el Comissari Cap de la Policia Nacional de la Comissaria de Xirivella-Alaquàs-Aldaia, Carlos Germán Hernández, l'Inspector – Cap de la Brigada de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de Xirivella-Alaquàs-Aldaia, Roberto Crespo González, la Inspectora Cap de la Unitat de Família i Atenció al Menor de CNP, Beatriz Castany Sáez, la Cap de la Unitat de Violència de Gènere de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana i Luis Maicas Lozano de la Policia Autonòmica.

Enguany ha tingut especial rellevància la incorporació d'un Protocol de Violència de Gènere en el qual es preveu la instal·lació de Punts Violeta en els actes més multitudinaris del programa de les Festes Majors amb la finalitat d'informar sobre possibles agressions sexistes i en cas que fóra necessari acompanyar a les persones als Punts d'Assistència.

La reunió ha sigut duta a terme amb la finalitat de fixar els canals d'organització, col·laboració i informació entre el cos de Policial Local, Nacional i Autonòmica, per a poder cobrir els diferents actes de massiva afluència de ciutadania que es van a dur a terme durant les Festes Patronals tals com: paelles, concerts, discmòviles, cordaes, pujaes, entre altres celebracions. Festivitats en les quals s'augmentarà el nombre d'efectius policials, oferint així una millor seguretat ciutadana.

Com en les anteriors festes, enguany s'adoptaran mesures de seguretat passiva “per a la tranquil·litat dels veïns”, segons ha manifestat l'alcaldessa, amb elements fixos com  testos, pilóns i vehicles, entre uns altres, en els punts de major concentració de persones per a prevenir l'entrada de vehicles a considerable velocitat. En aquest sentit, Elvira García, també ha afirmat que els plans de seguretat i evacuació a seguir seran els mateixos que el de l'any passat amb “algunes millores per a fer de les festes un lloc de convivència i celebració complint amb la llei de seguretat”.

Durant la mateixa reunió s'han abordat diferents assumptes relacionats amb la seguretat ciutadana, tals com l'anàlisi del treball policial dut a terme durant enguany o la situació delictiu, amb la finalitat de que la Policia Local seguisca duent a terme un treball de qualitat, oferint un servei pròxim a la ciutadania, amb eficàcia i resposta a les demandes veïnals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.