Alaquàs lliura les claus als nous titulars de la xarxa d'horts urbans

553

L’Ajuntament d’Alaquàs va realitzar ahir el lliurament oficial de les claus als nous titulars de la Xarxa d’Horts Urbans d’Alaquàs que finalment han resultat adjudicataris en base al sorteig públic del passat 14 de novembre. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i la Regidora de Medi Ambient, Diana Muñoz, van estar presents.

lliurament-claus-horts-socials-alaquasEls usuaris ja poden accedir al seu hort per gaudir de les possibilitats que ofereix. Per un millor ús i aprofitament, l’Ajuntament d’Alaquàs realitzarà els dissabtes 17 de desembre i 14 de gener sessions formatives sobre agricultura ecològica per tal d’explicar-los el funcionament i guiar-los en una bona pràctica.

A través d’aquesta convocatòria s’han adjudicat un total de 148 parcel·les, autoritzacions d'ús per al cultiu de les Fases I (L’Hortet de Ramon) i III (L’Hortet dels Rioja) de la Xarxa d'Horts Urbans d'Alaquàs. Aquesta convocatòria es va obrir el passat 15 de setembre per tal de renovar, tal i com estableixen les bases, l’adjudicació dels horts per a 4 anys més i donar la participació a nous veïns o veïnes interessats. El resultat definitiu de la convocatòria es pot consultar al següent enllaç.

De les 148 parcel·les, es destinen 60 a persones en situació de desocupació, altres 62 a jubilats i jubilades i les 26 restants a la resta del públic en general.

La Xarxa d'Horts Urbans d'Alaquàs es va crear amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana i el desenvolupament sostenible, l'educació ambiental, la recuperació de l'agricultura tradicional i ecològica, a més de promoure les relacions i l'intercanvi intergeneracional.

Un total de 18.000 metres quadrats per a l’hort i més de 150 parcel·les formen la Xarxa d’Horts Urbans, un compromís de l’Ajuntament d’Alaquàs per a aquesta legislatura. La seua dotació va estar fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.