Alaquàs i Medi Ambient signaran un conveni per a la divulgació del Centre de Recursos Genètics Forestals d’Icona

0
146

Alaquàs. Reunión ICONA

L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, es va reunir amb la Directora General de Desenvolupament Rural i Política Forestal, Begoña Nieto i el subdirector General de Silvicultura y Montes, Rafael Gómez del Álamo, per tal de plantejar una vegada més a l’administració competent un pla de treball per continuar avançant en la divulgació del Centre de Recursos Genètics Forestals d’Alaquàs (ICONA).

En la reunió es va acordar signar un conveni de col•laboració entre ambdues adminstracions per tal d’aprofundir en el tema. Aquesta segona visita es produeix a iniciativa de la primera edil, que el passat mes de juliol va proposar ja al Ministeri diverses accions per tal de recuperar la línia de treball encetada a l’any 2011 entre ambdues administracions.

L’alcaldessa d’Alaquàs ha manifestat que l’objectiu de l’Ajuntament d’Alaquàs és “continuar fent possible que l’ICONA es puga conèixer i puga ser element didàctic per a la població d’Alaquàs com a recurs mediambiental extraordinari”. Per això, Elvira García Campos ha plantejat un pla de treball més extens que vinga a completar tot el treball desenvolupat en aquests últims anys per tal que aquest centre es converteixca en un “referent d’espai didàctic per a universitaris i estudis superiors”.

Des de l’obertura pública d’aquest centre, l’Ajuntament d’Alaquàs ha vingut desenvolupant tota una sèrie  de tallers de formació per tal que la població poguera conèixer aquest recurs mediambiental així com visites per divulgar les línies de treball que al centre es desenvolupen, que a més tenen una gran influència i repercussió en la conservació i millora del patrimoni forestal nacional. L’Ajuntament preveu també l’engegada de campanyes d’educació ambiental i la posada en marxa de cursos de divulgació tècnica, entre altres activitats.

El Centre Nacional de Recursos Genètics Forestals d’Alaquàs té una superfície de 110.000 metres quadrats de pi i vivers. Es tracta d’un dels quatre únics centres d’aquestes característiques que existeixen a Espanya i guarda més 700 exemplars de mig centenar de variants genètiques pures de pi de les diferents zones boscoses de la costa mediterrània per a la repoblació en cas d’incendi o desforestació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.