Alaquàs, Foios i Xirivella s’adhereixen al Pla Edificant per accelerar les obres de construcció i millora dels seus centres educatius

0
893

El secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, i técnics de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport s’han reunit hui amb els responsables dels ajuntaments d’Alaquàs, Foios i Xirivella, entre d’altres, per a determinar conjuntament en quins casos s’acolliran al pla Edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas. Els tres municipis de l’Horta han manifestat l’adhesió al pla Edificant.

Reunió amb els representants d’Alaquàs.

Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir del 2018, en el cas d’Alaquàs, en el CEIP Cremona, el Servei d’Infraestructures de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ja ha començat a intervenir. Així mateix, es valoraran conjuntament diferents actuacions de millora en la resta de centres educatius de la població.

Reunió amb els representants de Foios.

En la reunió amb els representants de Foios, s’ha acordat incloure la construcció del nou CEIP Nuestra Señora del Patrocinio i dur a terme actuacions de millora en el CEIP Rei En Jaume i en l’IES Francesc Badia. Per últim, a Xirivella es valorarà la construcció d’un nou centre.

Reunió amb els representants de Xirivella.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s’acolliran al pla Edificant i si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Per províncies, es realitzaran 43 reunions amb municipis d’Alacant, 30 amb responsables de consistoris de Castelló i 80 de les comarques de València.

El pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here