Alaquàs es prepara per a disfrutar de la llarga llista d'actes de les seues festes majors

912

El Castell d’Alaquàs ha sigut l'escenari de la presentació de la llarga llista d'activitats programades en motiu de les Festes Majors d’Alaquàs 2018.

presentació programa Alaquàs festes 2018El prograna d'actes ha sigut presentat en roda de premsa per l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos; el Regidor de Festes i Cultura Toni Saura; la regidora de Joventut Diana Muñoz i representants de cadascun dels col·lectius festers de la ciutat.

En la presentació, l’alcaldessa ha destacat que “seran unes festes per a la història que coincideix amb el centenari del castell i on nombroses entitats i associacions s’han involucrat a les festes de la localitat”.

En l’acte de presentació estaven representants dels moros i cristians, de les capitanies, les festeres d’Alaquàs, representants de junta central, els amics de la cordà, els clavaris de sant miquel, les clavariesses dels dolors, representants de la confraria de la Mare de Déu de l’Olivar, de la festa del Crist i del Cant de la Carxofa.

Entre els actes festius destaquen l’entrada mora i cristiana del dia 15, el concurs i degustació de coca, les paelles (on ja hi ha inscrits 160 grups), la cordà i cordà infantil, el correfoc que enguany organitzat per primera volta per un grup a Alaquàs i nombrosos actes en honor a Sant Miquel, Mare de Déu dels Dolors, Mare de Deu i Cristo. Además, del tradicional i cultural acte del cant de la carxofa.

També haurà mercat medieval, concerts, música, activitats per als més xicotets i punts violeta recordant que també en festes s’ha de viure en igualtat i respecte entre homes i dones. La novetat d’aquest any és la creació de la colla dimonis d’Alaquàs. En el pregó hi haurà correfoc amb aquesta colla on hauran 21 dimonis i 17 músics.

L’alcaldessa, Elvira García, va agrair de nou la implicació d’entitats i veïns “ja que sense ells les nostres festes no serien possibles”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.