Alaquàs exigirà solucions immediates als problemes de transport públic dels veïns de Alaquàs, Aldaia i Xirivella

448

tren-de-cercanias-valencia

El Ple de l’Ajuntament d’Alaquàs debatrà una moció per exigir solucions immediates als problemes que parteix el municipi en transport públic. L’acord reprodueix literalment la proposta realitzada per l’Associació de Veïns Blasco Ibáñez d’Alaquàs i altres entitats d’Aldaia i Xirivella reivindicant un millor servei que done solució a la falta de comunicació d’aquests municipis, tant amb la ciutat de València com amb la resta de la comarca de l’Horta i l’àrea metropolitana.

La moció serà defensasda al Ple per l’alcaldessa de Alaquàs que manifesta que “el transport públic és un tema greu que venim patint des de fa anys a Alaquàs on la discriminació i l’agravi comparatiu amb altres municipis és més que evident. La deficient comunicació del nostre municipi fa que per als alaquasers i alaquaseres, arribar a València ens cost el doble de temps i diners”.

A la moció, l’Associació de Veïns Blasco Ibáñez ha deixat ben patent la molèstia generalitzada en tota la població per la deficient comunicació que pateix Alaquàs i les nul·les inversions del govern de la Generalitat Valenciana en transport públic i conclou que “els serveis de transport públic d’aquestes tres poblacions són deficients i cars”.

El text incideix en l’autobús, com a únic transport públic, tot i destacant que “cada any empitjora per la reducció del servei i les freqüències de pas, vehicles envellits i la pujada del bitllet senzill”. La primera edil recorda també, de la mateixa manera que ho fa l’acord, que una de les reivindicacions històriques és l’arribada al metro “que és l’única solució definitiva i objectiu prioritari de les nostres reivindicacions”.

A través d’aquesta moció, i tal i com s’explica al text presentat per les associacions, es sol·licitarà la implantació de l’abonament transbordo i abonament deu amb l’objectiu d’abaratir l’alt cost que els veïns i veïnes ha de suportar així com també la incorporació de les tres poblacions a la xarxa metro de València (FGV) i una major freqüència i millor coordinació en el pas d’autobusos. La moció exigeix també que la línia C3 de RENFE arribe a l’estació del nord de València així com una adaptació tarifària i mecanismes d’accés amb els títols de viatge amb FGV, EMT i Metro Bus.

Amb la presentació d’aquesta moció, l’Ajuntament d’Alaquàs adquireix també el compromís d’estudiar la viabilitat de la creació d’un carril bus per tal d’agilitzar i donar preferència de pas al transport públic. Com a última proposta, i arran del conveni signat entre la Confederació d’Associacions de Veïns i Consumidors de la Comunitat Valenciana i la Coordinadora de Plataformes en Defensa de les Persones Aturades, l’Ajuntament acorda realitzar també un estudi en profunditat per valorar la viabilitat d’un abonament o targeta de transport gratuït per a les persones aturades d’Alaquàs sense cap tipus de prestació.

2 Comentarios

  1. En Aldaia, no se exige a los compañeros del PP en los gobiernos de la diputación o generalitat. Se mendigan migajas, y poses.
    La incompetente C. Jávega no inquieta a sus “superiores”, a la vez que no respeta sus promesas, ni a sus vecinos. Asegura su sueldo y carrera.
    Ella, y su equipo de desgobierno, están por otras cosas, por su “futuro político”, están a verlas venir… y después apuntarse el tanto.
    Desde luego que no todos son iguales, hay ejemplos de incompetencia y victimismo; también de honradez, trabajo, de estar al lado del pueblo, de los mas débiles…

  2. La verdad que estais incomunicados ysi a ello sumamos las retiradas del permiso de conducir una verdadera catastrofe. Lo siento amigoss pero NO contais para mi como ciudadanos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.