Alaquàs estrena la reforma de la primera fase de les instal·lacions esportives del Bovalar i obri la piscina d'estiu

617

primera-fase-bovalar-alaquasAlaquàs va estrenar el dissabte 14 de juny la que ha estat la primera fase del Projecte de Condicionament i Millora de les Instal·lacions Auxiliars del Poliesportiu Municipal El Bovalar, una actuació municipal duta a terme per l’Ajuntament d’Alaquàs per millorar les condicions d’accessibilitat al recinte poliesportiu així com realitzar tot tipus de renovació d’instal·lacions i creació de nous espais per a la pràctica de noves modalitats esportives.

Amb l’obertura oficial de la piscina municipal d’estiu es donaran a conèixer les primeres actuacions realitzades. La segona fase s’iniciarà després de l’estiu.

Per a l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, “aquesta és una mostra més de la nostra aposta per l’esport i per la qualitat de vida dels veïns. En aquesta legislatura hem realitzat un gran esforç per donar resposta a les demandes ciutadanes i hem posat en marxa iniciatives de gran importància en materia esportiva com la baixada de preus públics i una programació variada i novedosa amb bonificacions per a tots els públics. La reforma de les instal·lacions era un compromís que ara ja és una realitat”.

L'objectiu d'aquest projecte és millorar els serveis i accessos a les instal·lacions poliesportives del Bovalar per les que passen semanalment més de 4.000 esportistes, dotant el poliesportiu d’unes instal·lacions modernes, renovades i de qualitat. En aquesta primera fase, l’Ajuntament d’Alaquàs ha dut a terme una reforma de tot l'entorn exterior, des de la zona de Jaume I fins l’entrada al recinte, amb un nou accés al recinte i una nova recepció al públic.

En el seu interior s’ha reformat tota la zona de vestidors i banys, tot i adaptant-los a tot tipus de públic amb espais més amplis i accessbiles. A més, s’ha realitzat una reorganització de l'espai per permetre la separació entre zona humida i seca i s’ha creat una nova aula polivalent per a cursos i xerrades formatives.

Un dels objetius del projecte ha estat també la reforma de l’espai destinat a bar-cafeteria i l’ampliació de la zona d’ombra. L’Ajuntament ha adaptat tot aquest espai creant dues terrasses més àmplies: una exterior ubicada a l’entrada del recinte i la tradicional terrassa interior integrada en l’entorn de les piscines que ha estat renovada i dotada de nous elements d’ombra.

Segona fase: pistes de barri i nova zona verda

La segona fase del projecte preveu la remodelació de les naus annexes al pavelló per convertir-les en dues pistes de barri dotades d’una nova coberta, una nova il·luminació i millors condicions tèrmiques. Seran sales polivalents condicionades per a la pràctica de tot tipus d’esports. Junt a aquestes naus es crearà una nova zona verda dotada de jocs esportius a l’aire lliure i jocs infantils.

Dins d’aquesta fase es preveu també la millora de l’accessibilitat a la piscina municipal d’estiu així com també al pavelló cobert, en el qual s’instal·larà un nou fals sostre que millorarà les actuals condicions tèrmiques i acústiques. Es realitzaran també treballs de renovació en les instal·lacions de climatització així com altres actuacions de manteniment i millora. La segona fase es completarà amb la creació d’una nova sala de spinning i la renovació de tot l’equipament de la sala de manteniment ubicada al pavelló.

Aquestes actuacions se sumen a la programació més àmplia i més variada a preus més baixos i amb bonificacions i descomptes per a tots els públics que ofereix l'Ajuntament. L’assumpció del servei esportiu municipal per part de l’empresa pública ALEM ha permès un estalvi en la gestió de més de 500.000 euros i ha possibilitat la posada en marxa d’aquesta nova programació esportiva.

Aquestes obres estaran subvencionades per la Diputació de València i correran a càrrec de la partida del Pla Provincial d’Obres i Serveis per als anys 2013, 2014 i 2015 que correspon a Alaquàs i d’un conveni de col·laboració signat recentment.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.