Alaquàs estalvia 500.000 euros amb la posada en marxa de la nova empresa pública

0
127

L’Ajuntament d’Alaquàs ha estalviat més de 500.000 euros des de la posada en marxa de l’empresa pública ALEM, SL fa ara un any. L’estalvi ha estat possible gràcies al nou model de gestió que ha permès garantir la prestació de diversos serveis i programes municipals a un menor cost. Aquesta reestructuració ha facilitat el manteniment dels serveis ja prestats i ha permès l’assumpció d’altres.
Aquestes són les conclusions de la Junta General d’Accionistes celebrada el dilluns 27 de maig a l’Ajuntament d’Alaquàs on van ser aprovats els comptes anuals amb els vots a favor del PSPV-PSOE i dels regidors no adscrits. En la mateixa sessió, el conseller delegat va donar compte de les gestions realitzades en l’empresa pública des que va ser constituïda l’any 2012. L’Ajuntament d’Alaquàs està ultimant els detalls de la nova pàgina web de l’empresa, on es donarà informació detallada de cadascun dels serveis i gestions realitzades en l’organisme.

La nova empresa pública va nàixer amb l’objectiu de mantenir els mateixos serveis públics que venia prestant l’Ajuntament d’Alaquàs però optimitzant els cost dels mateixos i incrementant l’eficiència de tots els recursos, tant materials com humans.

L’empresa ha permès no sols millorar els serveis sinó assumir en alguns casos noves competències com l’adquisició d’un vehicle adaptat per al Centre de Dia o la gestió directa del menjador d’aquest centre, la qual cosa ha permès no sols un estalvi important sinó també la possibilitat de conveniar la compra d’aliments amb els comerços del municipi.

En altres casos, l’empresa ha possibilitat la contractació de més personal per a alguns serveis públics. Aquests resultats han estat possibles gràcies a l’eficiència en la gestió, la implicació de tots els departaments municipals així com a la dedicació de les persones que formen el Consell d’Administració de manera desinteressada.

Els serveis municipals que presta l’empresa pública estan dirigits a diferents col•lectius de la població amb finalitats socials, educatives i culturals principalment. L’empresa gestiona des de fa un any els serveis següents: l’Escoleta Infantil l’Alqueria, que dona servei a 76 alumnes; el Centre de Dia Municipal, que atén 30 usuaris amb perfils d’afectació per Alzheimer en la seua majoria; el Servei d’Ajuda a domicili amb 34 usuaris; els recursos de temps lliure, que atenen actualment 300 xiquets i xiquetes i adolescents; la Unitat de Prevenció Comunitària, dirigida als instituts de secundària així com a les famílies que ho sol•liciten; el Taller d’inserció social de discapacitats Amiar, amb 25 usuaris i el Transport Adaptat, que atén 8 usuaris diàriament.

Donats els resultats aconseguits, l’empresa ha assumit des del passat mes d’abril el servei d’esports, que suposa un estalvi econòmic de 20.000 euros mensuals a les arques municipals.

L’empresa està contribuint de manera decisiva al compliment de les lleis d’estabilitat pressupostàries i respon a la necessitat d’ajustar-se a la realitat pressupostària de l’Ajuntament, marcada per una important reducció dels ingressos en els últims anys derivada de la situació econòmica actual.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.