Alaquàs entrega els diplomes als adjudicataris dels d’horts urbans

3 lecturas

IMG_1174L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va lliurar ahir els diplomes acreditatius de titularitat als i les adjudicatàries de la primera fase de la xarxa d’horts urbans d’Alaquàs en un acte que es va celebrar al Castell d’Alaquàs. A continuació va tindre lloc  la xerrada i taller teòric "Introducció als Horts urbans i a l'agricultura ecològica", a càrrec de l'enginyer tècnic agrícola, Lluís Planells.

Alaquàs inaugurarà el proper dissabte 30 de novembre a les 12 hores la primera fase de la xarxa d’horts urbans, una iniciativa posada en marxa per l’Ajuntament per tal de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura i oferir als veïns la possibilitat de gaudir d’un hort urbà.

Al llarg d’aquesta setmana, el Consistori ha preparat diferents activitats per tal de preparar aquesta primera fase, a través de la qual han estat adjudicades un total de 76 parcel·les ubicades en la parcel·la rústica anomenada L’Hortet de Ramon, en la partida de la Sequieta, junt a les instal·lacions municipals esportives del Terç.

El dissabte 30 de novembre tindrà lloc des de les 9 hores del matí el taller pràctic Introducció als Horts urbans i a l'agricultura ecològica, a càrrec també de Planells, seguit de la inauguració oficial dels horts urbans, que se celebrarà a les 12 hores.

La xarxa d’horts urbans d’Alaquàs té una extensió en esta primera fase de 7.688 metres quadrats. La seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.

Els horts es van adjudicar el passat 30 d’octubre mitjançant un sorteig públic per a un període de dos anys a través de diversos procediments.

Dels primers 76 horts urbans d’Alaquàs, quatre parcel·les han estat reservades per als centres educatius d’Alaquàs que ho han sol·licitat i una parcel·la per a l’Associació de Minusvàlids Artesans AMIAR, de manera que puguen incorporar l’hort urbà al programa escolar com un element imprescindible per a l’aprenentatge de diverses disciplines, explotant la seua funció educativa.

Les 70 parcel·les restants van entrar en sorteig, tenint preferència les persones desempleades d’Alaquàs. D’aquesta manera, s’han adjudicat 37 parcel·les per a aturats, 18 per al jubilats i pensionistes i quinze per al públic en general.

Totes les parcel·les s’articulen en base a un passeig central on s’han instal·lat plantes aromàtiques. Hi ha també una zona d’esbarjo amb taules i cadires per a les famílies, un aula ecològica per a cursos de formació i jornades de sensibilització i una zona de compostatge. Paral·lelament a la seua posada en marxa, l’Ajuntament durà a terme cursos de formació i jornades de sensibilització.

1 COMENTARIO

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí