El BEI confirma a EUPV que està tramitant la reclamació del CEIP Ciutat de Cremona

417

encierro-conselleria-de-educación-cremona

L’eurodiputada d’EUPV, Marina Albiol, ha rebut contestació a la carta que va remetre fa un parell de mesos al secretari general del Banc Europeu d’Inversions (BEI) en la què li demanava que investigara l’actuació de la Generalitat en la gestió del programa Crea Escola, que rep fons europeus, i més concretament en la del CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs.

Segons Albiol, “la contestació ens confirma que el BEI ha reforçat el seguiment al projecte Crea Escola, conscient dels retards i modificacions que estan patint els centres educatius del País Valencià que formen part d’aquest programa, i que està pendent del Pla d’Acció que teòricament està elaborant el govern valencià. Pel que fa al Ciutat de Cremona ens tranquil·litza que el BEI estiga ja investigant l’assumpte”.

Albiol traslladà la carta al BEI fa uns mesos, després de visitar les instal·lacions del col·legi públic Ciutat de Cremona d’Alaquàs, acompanyada de diversos membres de l’AMPA del centre. “Fa 8 anys que la comunitat educativa espera la construcció d’un edifici que no ha arribat, malgrat estar inclòs dins el Pla Crea Escola, finançat pel BEI. El centre continua íntegrament en barracons i ara, per a més inri, pateix la supressió de línies per part de la Conselleria amb la intenció clara de fer-lo desaparèixer. Ens alegra, per tant, que la institució europea investigue a fons què ha ocorregut i exigisca al Consell respostes clares”.

L’eurodiputada ha mostrat el recolzament total a l’AMPA i la comunitat educativa del Cremona, “a totes i cadascuna de les mobilitzacions reivindicatives que realitzen. La Generalitat està no sols amagant on estan eixos diners del pla Crea Escola, sinó provocant i propiciant que els alumnes de l’escola pública estiguen en unes condicions lamentables, amb centres íntegrament en barracons, com és el cas del Ciutat de Cremona, i amb la intenció afegida de fer-lo desaparèixer progressivament amb la supressió de línies”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.