Al voltant de 2.000 participants en dos dies en la primera enquesta popular de Silla que decidirà sobre espectacles taurins

865
participació enquesta ciutadana silla
(Foto: Facebook Ajuntament de Silla)

L’Ajuntament de Silla, a través de la Regidoria de Participació, ha convocat a tot el veïnat a “fer història” participant en la primera enquesta popular que es celebra al municipi per tal de decidir entre tots sobre l’ús dels centres cívics inacabats del parc de l’estació i del parc de l’alteró i sobre els espectacles taurins al poble. L’enquesta començà el dilluns 22 i ja porta vora 2.000 participacionst entre les presencials i les telemàtiques.

Aquesta enquesta popular és el primer procés participatiu d’ampli abast que s’haja realitzat mai al poble i, per tal de possibilitar al màxim la participació ciutadana, la Regidoria de Participació ha desplegat “tots els mitjans disponibles”.

Així, es pot votar per Internet i també presencialment, de forma que qui vote d’una forma ja no podrà fer-ho de l’altra. Es pot votar per Internet des de les 00.01 hores del dilluns 22 fins a les 23.59 hores del divendres 26 de febrer en la plana http://sillaparticipa.com i, presencialment, dimarts 23 i dimecres 24 de 9 a 20 hores en quatre punts de participació arreu del poble: els Centres de Dia del Parc Sant Roc i de Molí de Magalló, el Casal Jove de Reis Catòlics i l’Ajuntament.

Hi haurà formularis de votació a disposició del veïnat i es comptarà amb presència policial permanent en cadascun dels punts de participació. Els resultats és faran públics a partir del dilluns 29 de febrer. A banda dels resultats, es publicarà també la matriu de vots i el full d’Excel amb la programació per a fer el recompte de forma que tothom puga reproduir el càlcul dels resultats.

Sobre el sistema de votació s’ha de tindre en compte que, en les preguntes amb diverses opcions, cal ordenar-les de la que més agrada a la que menys agrada. Segons el Govern municipal, “assignar posicions a les opcions per ordre de preferència és la forma més democràtica de prendre decisions col·lectives. S’utilitzarà el sistema de recompte Schulze perquè és un sistema de vot preferencial que compleix amb el criteri de Condorcet, la qual cosa permet identificar l’opció que, comparada amb qualsevol de les altres, és preferida per la majoria absoluta dels votants”.

Des dels promotors de l’enquesta es recomana ordenar totes les preferències en les preguntes amb diverses opcions, perquè d’eixa forma la capacitat d’influència del votant és major.

Informació “rellevant”

El Govern municipal també ha inclòs, junt a la informació sobre l’enquesta, informació rellevant per a que el votant es puga fer una idea més completa de la situació i decidir el seu vot.

Així, sobre els casals, l’Ajuntament ha informat de que les obres es finalitzaran quan hi haja recursos econòmics; que les propostes d’ús que es presenten a l’enquesta emanen de la consulta que es va fer al Facebook de l’Ajuntament els dies 24 de setembre i 8 d’octubre de 2015; que destinar els centres cívics inacabats a casals fallers no és possible perquè incompliria la llei; que el centre cívic del Parc de les Eres es destinarà a biblioteca i s’uniran les dues que hi ha ara mateix al poble en un centre més gran i modern i amb un horari més ampli i que els pressupostos aproximats per finalitzar les obres són de 195.000 euros per al centre cívic del Parc de l’Estació i de 162.000 euros per al del Parc de l’Alteró. Ja s’han invertit 128.000 euros al del Parc de l’Estació i 222.000 euros al del Parc de l’Alteró. Enderrocar el del Parc de l’Estació serien uns 8.000 euros.

Sobre els espectacles taurins, l’Ajuntament ha informat que el cost total dels espectacles taurins en les festes dels últims dos anys ha sigut de 30.000 euros cadascun, al qual caldria afegir també la valoració dels 11 aficionats taurins que fan voluntàriament, a cost 0, la funció d’experts taurins tal com la legislació vigent obliga per poder realitzar-se aquests espectacles.

Per tal d’afavorir i promoure la reflexió conjunta de tota la comunitat sobre les qüestions a decidir, la Regidoria de Participació va fer una petició directa i pública a totes les associacions,  col·lectius i partits polítics del poble que volgueren expressar públicament la seua postura de forma que tothom puga llegir-les.

Fins el moment la Regidoria ha rebut escrits de l’Associació Cultural Fira Albufera, l’Associaciò Empresarial de Silla, la Protectora d’Animals de Silla, la Asociación de Madres y Padres de Alumnos del CP San Roque, Els Costalers del Santísimo Cristo de Silla i dels partit polítics Esquerra Unida Silla, Partido Animalista (PACMA) i Silla en Democràcia. Tots els escrits es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Silla.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.