L’Ajuntament amplia el contenidor marró de matèria orgànica a la meitat de la població

826

El nombre de contenidors marró instal·lats fins al moment en 300 punts de la ciutat en el marc d’un programa pilot per a la recollida selectiva de restes de matèria orgànica s’ha incrementat fins a acostar este servici a 400.000 residents de la ciutat. En la segona fase d’esta iniciativa s’instal·laran, de forma escalonada, un total de 1.370 d’estos contenidors als carrers de quasi la mitat dels barris. En estos, la ciutadania pot reciclar, entre altres residus, restes de fruita i verdura, paper de cuina brut i taps de suro. Tota la informació s’acostarà al veïnat a través de la campanya de comunicació ‘N’eren pocs…I arribà el marró!‘, i per mitjà d’una carta de l’alcalde Joan Ribó i la regidora Pilar Soriano que informarà sobre què és i com es durà a terme la recollida selectiva de matèria orgànica. L’objectiu és conscienciar la societat per arribar al reciclatge del 50 % dels residus el 2020. A més, en un futur, «qui se n’involucre en la gestió obtindrà una bonificació en la taxa que s’abona pel tractament del fem».

Amb estes paraules, la regidora de Gestió de Residus Sòlids Urbans, Pilar Soriano, ha instat la ciutadania «perquè col·labore en el desenvolupament d’este projecte municipal, pels seus importants avantatges mediambientals i per complir amb els objectius de totes les institucions europees, nacionals i autonòmiques». Pilar Soriano ha donat compte dels «bons resultats» del programa pilot en què han participat uns 55.000 habitants de Sant Marcel·lí, Benimaclet, Campanar, Sant Pau i grans productors dels districtes 10 i 11. I ha explicat que, en esta ocasió, el nou servici municipal arribarà a molts més barris.

La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, presenta en roda de premsa la Campanya Matèria Orgànica. Sala de premsa municipal.

Durant dos mesos s’implantaran contenidors marrons als barris de Nou Moles, Soternes, Tres Forques, la Fontsanta i la Llum (de l’Olivereta); i la Raiosa i Camí Reial (de Jesús). També comptaran amb este servici els barris de les Tendetes, el Calvari, Sant Pau (de Campanar); Marxalenes, Morvedre, Tormos i Sant Antoni (de la Saïdia); els Orriols i Torrefiel (de Rascanya); Benicalap i Ciutat Fallera (de Benicalap), i Benimàmet i Beniferri (de Benimàmet). Així mateix, s’actuarà a Montolivet, en Corts, Malilla, la Font de Sant Lluís, na Rovella i la Punta (de Quatre Carreres), i es desenvoluparà el pla pilot «Porta a porta» en magatzems de brossa dels edificis de vivendes noves als PAIS Moreres, Quatre Carreres, Sociòpolis, Ros Casares i Benicalap. Este veïnat rebrà un calendari amb informació dels dies de recollida.

Pilar Soriano ha manifestat que, en concloure esta fase, estarà cobert el 51 % de la ciutat, i ha assegurat que l’Ajuntament espera «que el 2019 puga completar-se l’establiment d’este nou servici per a la totalitat de València». També ha aclarit que el nou contenidor marró s’instal·larà al costat de la resta de contenidors amb què la ciutadania ja està familiaritzada i que en cada uns dels barris es duran a terme campanyes informatives i de conscienciació del reciclatge selectiu de residus organitzades pel Servici Municipal de Normalització Documental i Imatge Corporativa.

Amb tot, per a una informació més detallada, a cada casa arribarà una carta, signada per l’alcalde i la regidora. La ciutadania també rebrà amb un kit complet d’eines per a facilitar el reciclatge a la ciutadania. Entre estes hi haurà un poal de deu litres marró per a la separació dels residus orgànics a la cuina, o un rotllo de bosses compostables per a poals d’orgànica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.