El cantant Arkano i la psicòloga Sònia Cervantes visiten Catarroja per parlar sobre l’assetjament i la violència

44 lecturas

Catarroja trenca el silenci contra l’assetjament escolar i la violència masclista i ho fa amb diverses activitats dirigides als centres escolars del municipi i al públic general. Al llarg del mes de novembre, s’organitzaran xarrades i actuacions amb les quals es pretén conscienciar sobre la importància de denunciar qualsevol tipus d’agressió i afavorir la resolució dels conflictes des del diàleg.

Les regidories de Benestar Social i Educació han posat en marxa la campanya Trenquem el silenci, que començarà el pròxim dijous 8 amb la xarrada El arte de vivir a càrrec del raper Arkano i l’espectacle Micromaqué de la companyia ClownDestino. Serà al Teatre Auditori de Catarroja (TAC) en una doble sessió: a les 10 hores per als centres escolars i a les 18 hores amb entrada lliure fins a completar aforament.

Exposició fotogràfica i xarrada de Sònia Cervantes

Dins de la campanya, també s’inaugurarà l’exposició fotogràfica Trenquem el silenci, a càrrec de les persones participants del programa d’inserció sociolaboral Pont. La mostra estarà oberta al públic a partir del dimecres 14 a les 18.30 hores.

Per últim, el divendres 23 la psicòloga Sònia Cervantes (coneguda per la seua participació al programa de televisió Hermano mayor) oferirà la xarrada Bullying, cuando las palabras dañan a les 10 hores al TAC, dirigida a alumnat de primer cicle d’ESO. De vesprada, Cervantes donarà la ponència Amores que matan i, posteriorment, la companyia ClowDestino oferirà l’espectacle Micromaqué. L’acte començarà a les 18.30 hores i l’entrada serà lliure fins a completar l’aforament.

D’altra banda, al llarg de novembre també es portaran a terme activitats de sensibilització contra la violència als centres escolars de Catarroja, amb actuacions de la companyia Mos Teatre.

Per a la regidora d’Educació i Benestar Social, Núria Blanch, “l’administració ha de treballar colze a colze amb els i les docents i apostar per l’educació de la nostra societat del futur”. “L'educació és fonamental per a fomentar la igualtat i eliminar els estereotips de gènere. Des del sistema educatiu és possible també treballar en la prevenció de la violència a través de la detecció precoç i la pràctica en la solució pacífica i dialògica de conflictes”, ha explicat Blanch.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí