Agricultura i Medi Ambient licita per 86 milions d'euros el servei de sanejament i depuració d'aigües residuals de Pinedo

620

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha licitat per 86.067.478,55 euros el servei de sanejament i depuració d'aigües residuals de Pinedo (València).

Actualment, l'Ute Aguas de Valencia-SAV-DAM presta el servei mitjançant un contracte que es va iniciar en 2011, amb un termini d'execució de quatre anys prorrogables fins a un límit de huit anys, estant previst el seu venciment en 2019.

El sistema de sanejament i depuració d'aigües residuals de Pinedo està compost per la depuradora de Pinedo (tractament secundari), l'estació regeneradora d'aigües depurades de Pinedo (tractament terciari), el col·lector oest (68,8 km de col·lectors generals i ramals secundaris) i la depuradora del Port de Catarroja. Aquest sistema de sanejament i depuració dóna servei a un total de 17 municipis de València i la seua àrea metropolitana.

La licitació del servei preveu la depuració d'un total de 115 hectòmetres cúbics a l'any, així com donar un tractament de regeneració a un total de 36,5 hectòmetres cúbics a l'any de manera que aquests cabals es puguen reutilitzar en el sector agrari.

El passat 19 d'octubre, el Ple del Consell va autoritzar l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (Epsar) aquesta licitació per a donar continuïtat al servei, per un valor estimat del contracte de 86.067.478,55 euros per al termini màxim d'execució de cinc anys (quatre anys més un any de pròrroga addicional), la qual cosa suposa un cost de licitació anual de 17.213.495,71 euros a l'any (IVA exclòs).

L'Epsar té com a objectiu gestionar l'explotació de les instal·lacions i executar les obres, tant de proveïment com de sanejament i depuració, que l'Administració de la Generalitat Valenciana determine o li siguen encomanades per altres entitats locals o organismes. Entre les seues funcions es troba la de recaptar, gestionar i distribuir el cànon de sanejament establit per Llei.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.