Prenen força les accions contra el Pla Especial de la ZAL per diversos fronts

752

El passat dimecres dia 20, la plataforma Horta és Futur, NO a la ZAL va presentar un recurs contenciós davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) contra el decret del Consell que aprovava el Pla Especial per a impulsar la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) en la pedania de La Punta de la ciutat de València. I ho va fer per entendre que contravé les determinacions que la llei urbanística valenciana i el mateix pla de l’Horta (PATH) imposen.

 

#ZALaltribunal

Amb el hashtag #ZALaltribunal la plataforma pretén replegar a través de la plataforma de micromecenatge goteo.org un mínim de 9.600€ que és la quantitat en què es pressuposten inicialment les despeses judicials. És una quantitat de diners relativament alta per a les associacions que la impulsen, però assumible. No obstant, la plataforma ha decidit compartir amb la societat la possibilitat d’implicar-se en la lluita per una ciutat i una horta millors i per això obre aquest procés de crowdfunding: perquè qualsevol persona anònima hi pot col·laborar però també interessar-se i informar-se de què està passant allà on viu.

Ara, tal com ja es va anunciar en el moment de la presentació del recurs contenciós, la plataforma presenta una iniciativa de micromecenatge per a permetre que tota aquella persona compromesa amb la seua ciutat, el seu territori, la seua horta o el futur dels seus fills puga contribuir a pagar les despeses del procediment judicial.

Als anys 70 molta gent va lluitar per aconseguir un riu verd i un Saler sense urbanitzar, que ara són el orgull d’aquesta ciutat i constitueixen uns espais imprescindibles per a l’habitabilitat de la comarca. Ara, 40 anys després, sobren els motius per acabar bé la història i unir aquells dos espais (Saler i Túria) amb un corredor verd que permeta no sols la seua connexió sinó que dote de qualitat agrícola, paisatgística i social a la ciutat, i ben especialment al sud de la comarca que ha sigut la més castigada per les infraestructures de transport i industrials.

Davant la ceguesa, la manca de visió i l’obstinació del govern del Botànic per continuar amb un projecte del PP, que ja era qüestionat socialment i pel veïnat de la zona i que va ser executat amb greu vulneració dels drets humans de les persones expropiades, l’única esperança que ens queda és que la justícia torne a anul·lar el pla i puguem projectar un futur verd per a la nostra ciutat i la nostra horta.

 

Marfull i Acció Ecologista Agró penjen una pancarta a la grúa més antiga del Port

Este dissabte a migdia hem tingut notícia del desplegament d’una pancarta de grans dimensions des de la part més alta de la grua més antiga del port, ubicada a la Marina de València. Aquesta acció ha sigut reivindicada pel col·lectiu Marfull d’Acció Ecologista-Agró.

Aquesta espectacular acció dóna visibilitat a les inquietuds de la ciutadania preocupada per la pèrdua d’espais naturals, d’Horta i en general d’espais verds i singularment la demanda social per aturar un projecte del PP vàries vegades anul·lat pels tribunals, clarament perjudicial per als interessos de la ciutat i que incomprensiblement els governs del ‘canvi’ han tornat a reprendre sense canviar ni un metre del seu planejament.

La plataforma Horta és futur, NO a la ZAL agraeix i es solidaritza amb els activistes que han desplegat la pancarta. Una iniciativa que ajuda a que la majoria social entenga el perjudici que aquest projecte representa per als seus interessos i els dels seus fills i filles. Una majoria social que ha de fer reflexionar els partits que estan al govern perquè comencen a fer accions decidides per a aturar el Pla de la ZAL i repensar amb participació de la ciutadania un futur verd per a la partida de La Punta.

La plataforma Horta és futur NO a la ZAL reitera la sort i l’oportunitat que té una ciutat com València de tindre un parc natural a menys de 4 km d’una zona de ‘nova centralitat’ com la Marina de València que diversos candidats posen com a exemple de ‘node d’innovació i talent’  i a 2,5 km de pobles com Natzaret, llargament castigats per l’expansió del port. Per això no és comprensible l’aberració que suposa ubicar un polígon industrial just entre la ciutat i el PN de l’Albufera. Polígon  que podria ser ubicat en qualsevol altre lloc amb menys valor ambiental per als habitants de la comarca, en ser l’únic lloc possible per on connectar en verd les dues grans conquestes dels 70: el Saler desurbanitzat i el riu verd.

 

Acció coincident amb la campanya #ZALaltribunal

El desplegament de la pancarta gegant que demana la paralització de la ZAL coincideix amb el llançament de la campanya de micromecenatge en el portal goteo.org per part de la plataforma Horta és Futur, NO a la ZAL que està tenint una magnífica acollida atés que en menys de 24h ja s’han replegat quasi 2.000€ i que demostra l’interés i suport  ciutadà a les demandes de la plataforma.

La campanya s’està viralitzant amb el hashtag #ZALaltribunal i pretén arribar al l’objectiu de més de 9.600€ en els 38 dies restants. Les perspectives són bones perquè en 24 hores està previst superar el 20% de l’objectiu marcat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.