Acció Ecologista-Agró Horta Nord ja treballa pam a pam al Paratge Natural Municipal de La Costera

0
74
Bankia

Acció Ecologista-Agró Horta Nord ja treballa pam a pam al Paratge Natural Municipal de La Costera de Puçol després de signar el seu conveni de custòdia de territori amb el consistori puçolenc.
Durant el darrer mes de maig AE-Agró no sols ha presentat el seu Pla d’Actuació per a la Conservació, Gestió i Ús Públic del paratge, sinó que a més a més l’ha posat en marxa oficialment amb la col•laboració del propi ajuntament i altres entitats del municipi, com el Pla de Qualificació Professional Inicial (PQPI) de Jardineria i els senderistes del Club d’Atletisme de Puçol.

El projecte de custòdia de territori de La Costera consta de tres programes: un de conservació i recuperació de la flora autòctona, altre de conservació i recuperació de la fauna autòctona i un tercer dirigit a potenciar l’ús públic del paratge. Pel que respecta al primer programa, des de gener, inclús abans de signar el conveni de custòdia, els voluntaris d’AE-Agró treballen de valent per a eliminar i controlar la presència de figues de pala (Opuntia ficusindica) a La Costera. En menys de sis mesos, els ecologistes han retirat més de 1.200 quilograms d’esta espècies exòtica invasora. Però encara queda molt de treball per a eradicar esta amenaça contra la biodiversitat del paratge.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here