A.MUN Montcada rebuja la proposta de Guanyem de formar part del Govern municipal però accepta el diàleg

371

Recentment, Guanyem Montcada ha fet arribar el document anomenat Per un nou pacte de govern per a Montcada als grups municipals de Compromís i A.mun Montcada. Text que anava acompanyat d’una proposta de seure a una taula de negociacions amb l’actual tripartit format per Guanyem Montcada, PSOE i Acord Ciutadà.

Des d’A.MUN expliquen que, al document, Guanyem afirma: “tras un año de gobierno del tripartito en Montcada, desde Guanyem pensamos que se dan las circunstancias para revisar el acuerdo y promover la participación de nuevas fuerzas políticas”. A més, afegeixen una sèrie de punts a tractar a properes reunions com ara la revisió de l’acord de govern del tripartit, nova distribució de regidories, nova composició de la Junta de Govern Local, delimitació del funcionament i competències (del plenari, junta de govern i alcaldia) i com donar visibilitat al nou govern. No és, segons Guanyem, un document tancat i està obert a la negociació i la incorporació de nous punts.

Davant d’esta proposta, A.MUN Montcada ha volgut recordar que té un manament popular des del passat mes de juny expressat en assemblea popular oberta: desallotjar al PP de l’Alcaldia i impossibilitar un govern de dretes però no entrar a formar part de cap equip de govern. “Eixa va ser la nostra posició en aquell moment i no valorem cap canvi substancial per a modificar-la”, assenyalen.

Dir que, no obstant açò i, com sempre hem fet amb qualsevol persona o col·lectiu que ens demana una trobada, acudirem a estes reunions amb l’objectiu d’escoltar els diversos punts de vista i propostes de les forces polítiques allí presents així com explicar les nostres”, aclaren des del grup municipal al temps que han anunciat que, a principis de juliol realitzaran una assemblea oberta de valoració del primer any de lluita institucional on este punt estarà en l’ordre del dia.

A.MUN ha afegit que sempre que les polítiques municipals vagen “en una línia transformadora, radicalment democràtica, que impulse i promoga la participació ciutadana, que siga respectuosa amb la cultura i llengua pròpies i en favor de les classe populars”, comptaran amb el seu suport. “No cal formar part de cap equip per donar estabilitat a una acció de govern”, conclouen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.