7a Mostra Internacional de Curtmetratges 'Drets Humans i... Acció!' a Castelló

24

El certamen internacional de curtmetratges 'Drets Humans i... Acció!', que ve celebrant-se, anualment a la capital de la Plana des de l’any 2014, consisteix en l’exhibició d’una selecció de curts sobre els Drets Humans i pretén ser un aparador d’allò que s'està fent, arreu del Món, en l'àmbit dels curtmetratges, sobre aqueixa temàtica.

Els curts inscrits en l'edició d'enguany provenen de 30 països diferents, representant els de producció espanyola el 61% del total. Per gèneres, un 59% corresponen a obres de ficció, el 21% són documentals i la resta, d'animació. Finalment, pel que fa a l'autoria, les dones representen el 24% del total.

Els seleccionats per ser exhibits enguany són els següents:

Documentals

  • LA PROMESA. Director: Danel Aser Lorente Tellaetxe. 18 minuts. Espanya
  • LATIDOS DE MINA. Diector: Isidro López-Aparicio. 25.40 minuts. Espanya

Animació

  • LINES OF EXIL. Director: per Eric Patrick. 7:21 minuts. EEUU
  • ¿DÓNDE ESTABAS TÚ? Directora: María Trénor. 19:47 minuts. Espanya

Ficció

  • EL RECREO. Director: Navid Nikkhah Azad. 11:47 minuts. L’Iran. Reconeixement especial com a curt representatiu de tots els que s’han inscrit des de l’Iran i la censura que la majoria d’ells han sofert, no podent visualitzar-les per bloqueig del servidor.
  • ELS QUE CALLEN. Director: Albert Folk. 18:23 minuts. Espanya
  • IGUALES.  Irlanda Tambascio Waine. 0:35 minuts. Espanya

Total temps de projecció: 101:67 minuts.

La sessió en què es projectaran tindrà lloc a les 19.00 hores del divendres, 6 de novembre de 2020, en el Teatre del Raval, carrer del Comte de Pestagua, 38, Castelló de la Plana.

La selecció havia d'incloure, segons estableixen les bases de la convocatòria, almenys, un curt de cadascun dels gèneres: ficció, documental i animació, així com, almenys, un curt de menys de 5 minuts de duració.

L'esdeveniment està organitzat pel Grup Local de Castelló d'Amnistia internacional, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Ciutat, que cedeix el local.

Com en totes les edicions anteriors, l'assistència a la projecció serà lliure i gratuïta per a tot el públic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.