Xirivella tanca les festes del 2016 amb èxit de participació

720

Xirivella ha tancat este diumenge les seues festes locals de 2016 amb èxit de participació i la col·laboració d'un gran nombre d'associacions i col·lectius. Un dels actes més multitudinaris ha sigut el Paelles i Colles, que es consolida en cada edició, amb la participació de més de 4.000 persones congregades a l'avinguda de la Constitució i els voltants. S'han cuinat 400 paelles simultàniament.

paellesL'Ajuntament ha repartit més de 1.500 quilos de carn, 400 d'arròs i llenya per a poder encendre el foc. Els aliments s'han comprat, com l'any passat, en el comerç local. Ha sigut una jornada per poder compartir amb les amistats i la família. Després, l'equip de neteja de l'Ajuntament ha treballat de valent per tal que la ciutat recobrara la normalitat: s'han arreplegat més de 30.000 quilos de residus als carrers.

Bona participació també en el Paelles i Colles celebrat al barri de la Llum, en este cas, a l'antic pati del CEIP Vicente Tosca, on es van reunir més de 750 persones per a cuinar 75 paelles.

Xirivella s'ha omplit de colors

La gran novetat d'enguany ha sigut la celebració de la primera Marxa de Colors que ha sobrepassat totes les previsions de participació i ha arribat a congregar prop d'un miler de persones. Prop de 1.000 persones varen córrer este dissabte els 2, 9 quilòmetres de recorregut urbà i pel polígon. La marxa va acabar amb una discomòbil als voltants del Poliesportiu Ramon Sáez.

Passeig i Concert a l'Horta

El Passeig per l'Horta és una de les activitats que ajunta festa i cultura. Un centenar de persones han fer el recorregut a peu per una de les rutes que travessen l'horta de Xirivella. Durant el trajecte, s'han explicat detalls de la ruta i aspectes cultural. Un dels moments que més expectació va generar ha sigut l'explicació de què és i com es fabrica la nyacadora la ferramenta tradicional feta amb canyes per a collir figues. El recorregut ha acabat a l'alqueria de Serra, on ha actuat un dels duets amb més prestigi i reconeixement en el panorama musical valencià: Mireia Vives i Borja Penalba. Una nit màgica amb la música i les veus en directe als peus de l'horta de Xirivella.

Este 2016 ha portat com a novetat la primera edició del Botifarock, un concert de grups joves que ha ajuntat més de 200 persones amb sopar d'entrepà inclòs. En esta primera edició han actuat Kakao i Barretxat.

La nit de les figues més tranquil·la de l'última dècada

La tradicional Nit de les Figues de Xirivella s'ha celebrat el passat 7 de setembre sense cap incidència, cosa que no passava des de feia una dècada. El dispositiu dissenyat per l'Ajuntament ha permés que milers de persones puguen disfrutar de la nit més llarga de l'any a Xirivella. Primer, cuinant al carrer paelles i torrades i, més tard, acudint al recinte firal o bé a la macrodiscomòbil en la plaça de Gerardo Garcés, on es van reunir més de 3.000 persones que han ballat fins les 6.30 del matí. Una novetat d'enguany ha sigut que els més joves han pogut cuinar paelles als voltants del Centre Jove. Uns 200 joves s'han sumat a la iniciativa.

Un any més s'ha celebrat el certamen de joves músics Interpret@, organitzat per Xirivella Sona. La jove cantant Andrea Soto ha guanyat l'edició 2016 i les joves Lucia Cano i Paula González han quedat finalistes en un concurs amb molt bon nivell musical i molt bona acollida per part del públic que han omplit la plaça de Gerardo Garcés.

Segons l'alcalde, Michel Montaner, “les festes han sigut divertides, alegres i molt participatives que és d'allò que es tracta. Xirivella ha estat de festa des de Sant Ramon fins el barri de la Llum i els nostres veïns i veïnes han disfrutat amb llibertat i respecte. Des del govern municipal estem satisfets de la manera que s'han desenvolupat i volem donar les gràcies a totes les associacions i persones voluntàries que han participat en l'organització. Ara, disfrutem dels actes que han preparat l'avinguda de la Pau i del Festival de Bandes del CIM”.

Per a la regidora de Festes, Laura Moreno, “l'èxit de la primera Marxa de Colors organitzada a Xirivella demostra que la ciutadania necessita actes i festes innovadores, fresques i divertides. Estic molt orgullosa del resultat. Ho varem passar molt bé i hem iniciat una tradició que espere que dure anys. Enguany també ha sigut un èxit el passeig i concert per l'Horta i la Nit de les Figues, sense cap incident. Tot açò no haguera sigut possible sense les associacions col·laboradores i el personal de l'Ajuntament a qui dóne públicament les gràcies”.

Acaben així les festes locals de Xirivella que començaren amb el Pregó Institucional el dia 1 dedicat enguany a les persones que han hagut de deixar la localitat per trobar un futur millor. Així, es va poder vore un vídeo en pantalla gran on participen un grup d'estes persones. També es va projectar un videoclip on han participat associacions i col·lectius de Xirivella. Els dos vídeos estan disponibles en la web www.xirivella.es.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.